Registeren Inloggen

Nederlanders zoeken massaal kampeerspullen op Marktplaats

Nederlanders zoeken meer dan ooit naar kampeerspullen, campers en caravans op Marktplaats. Het afgelopen half jaar ruim twee keer zo vaak vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, maar liefst 100.000 keer. De meest gezochte kampeerspullen zijn dakkoffers, dakdragers en kampeertafels en -stoelen.

9 miljoen keer gezocht naar een caravan

Daarnaast werd ruim 9 miljoen keer gezocht op campers en caravans. Met gemiddeld 10.000 campers en caravans per maand blijft het aanbod achter op de vraag. “Ieder jaar zien we vanaf mei een stijging in het aantal zoekopdrachten naar campers en caravans”, vertelt woordvoerster Maaike Veeling van Marktplaats. “Dit jaar startte de zoektocht al in januari en de vraagt blijft nog steeds hoog. Zo sterk dat het aanbod er totaal niet tegenop gewassen is, dat horen we ook van de zakelijke aanbieders op ons platform.”

Dakdrager populair

Wat betreft de kampeerspullen verdubbelde het zoekgedrag naar de dakdrager. Ruim drie keer zo vaak als vorig jaar zochten Nederlanders naar kampeertafels en -stoelen.

Recordverkoop tweedehands camper

Vorige week liet branchevereniging BOVAG al weten dat er in de eerste helft van 2021 sprake was van een recordverkoop van campers. In totaal werden meer dan 2000 nieuwe campers verkocht, ruim 43 procent meer dan vorig jaar. De verkoop van tweedehands campers lag afgelopen halfjaar ruim 40 procent hoger dan in de eerste helft van 2020.

Bron: ANP

Geef een reactie