Registeren Inloggen

Met de camper in coronatijd: hier moet u rekening mee houden

Niets zo coronaproof als een camper, maar dat betekent niet dat het virus geen effect heeft op vakantie vieren met de camper. Zo zijn camperaars lang niet overal even welkom en is op de bonnefooi reizen iets lastiger. Bovendien moet u een aantal dingen meenemen die u voorheen wellicht gewoon thuis zou laten.

Vakantie in eigen land

Wie op zeker speelt blijft dit jaar in eigen land. Steeds meer landen stellen langzaam de grenzen open, maar toeristen zijn (nog) niet overal welkom. In Nederland gaan vanaf 1 juli de sanitaire voorzieningen op campings weer open, dus dat is goed nieuws voor het kampeerseizoen. Volgens Hiswa-Recron, de branchevereniging voor watersport en recreatie in Nederland, zijn er genoeg mogelijkheden voor een vakantie in eigen land. Natuurlijk zullen we ons ook in de vakantie aan de ingestelde maatregelen moeten houden, maar met een aantal aanpassingen is dit volgens woordvoerster Liane Jansen, goed te doen. Er zijn protocollen opgesteld om de veiligheid van de gasten en medewerkers te garanderen.

Niet op de bonnefooi, maar reserveren

Wat niet zo makkelijk gaat is reizen op de bonnefooi. Zeker niet in juli en augustus, het hoogseizoen. Reserveer van tevoren. Dit kan bij veel campings online. Zo niet? Neem dan contact op met de camping, want meer Nederlanders zullen op vakantie gaan in eigen land dit jaar. Bent u voor de vakantie niet afhankelijk van het hoogseizoen, stel dan de reis uit tot september. Dan zullen er weer meer plekken beschikbaar zijn.

Coronamaatregelen

De regels op de camping zijn feitelijk niet anders dan als u thuis bent. Houd afstand tot andere mensen die niet tot uw huishouden behoren. De campings hebben de plekken en faciliteiten hierop aangepast. De plaatsen zijn vaak al ruim genoeg. Dit gaat soms ten koste van plaatsen, dus wilt u verzekerd zijn van een plek, dan is het extra goed om op tijd te reserveren.

Dit moet u meenemen

Naast de nu geldende regels over de afstand, zijn er nog een aantal zaken die bij u dient te hebben:

  • Plastic handschoenen – aan te raden om bij het tanken te gebruiken
  • Handgel –  voor als er geen water voorhanden is, want regelmatig uw handen wassen blijft het advies
  • Drinkwater in flessen voor koffie/thee – dan bent u minder afhankelijk van de watertank
  • Jerrycan of gieter – als extra waterreservoir voor bijvoorbeeld de afwas
  • Mondkapjes – als u na 1 juni 2020 met het openbaar vervoer iets wilt bezoeken is een mondkapje verplicht
  • Extra toiletpapier en -toiletvloeistof – u zult immers vaker gebruik maken van uw eigen toilet

Houd hier rekening mee

Voor wie de ruimte heeft is het aan te raden om een fiets mee te nemen. Zo bent u flexibeler om boodschappen te doen. Veel van de horeca gelegenheden op campings zijn pas na 1 juni geopend en dan mogelijk met beperkingen. Met de fiets kunt u er makkelijker op uit. Ook aan te raden om bij het boodschappen doen rekening te houden met brood voor het ontbijt. Veel ontbijtservices op campings zijn er momenteel niet.

Bron: MAX Vandaag

Geef een reactie