Registeren Inloggen

UPDATE: Thomas Cook schrapt al haar reizen

Reisorganisatie Thomas Cook bestaat niet langer. Het bedrijf heeft faillissement aangevraagd, waardoor het niet meer mogelijk is om vakanties te boeken. De Nederlandse tak van het bedrijf en dochteronderneming Neckermann Reizen schrapt alle geboekte reizen.

Reizen worden geschrapt

Het van origine Britse bedrijf Thomas Cook vraagt in de nacht van 22 op 23 september faillissement aan in het Groot-Brittannië. De 24 uur daarna kijkt de organisatie naar verschillende opties voor de al geboekte reizen. Gaan deze reizen nog wel door? “Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt”, meldt de Nederlandse tak van organisatie Thomas Cook in een persbericht. Ongeveer 50.000 mensen hebben nog een reis gepland staan tot aan het eind van de winter. Al deze reizen van Thomas Cook en reisorganisatie Neckermann gaan dus niet meer door.

Mensen die al op vakantie zijn

Er zijn momenteel ruim 600.000 mensen op vakantie met Thomas Cook, waaronder 10.000 Nederlanders. Deze mensen hoeven zich geen zorgen te maken en kunnen gewoon door met hun reis. Toch zorgt het faillissement voor problemen voor mensen die nu weg zijn. Het personeel van Thomas Cook zit in onzekerheid en hotels vragen zich af wie er opdraait voor kosten. Mensen die nu op vakantie zijn en vragen hebben kunnen bellen naar 070-3071111. Voor hen is een speciaal call-center opgezet met 100 reisagenten die kunnen helpen.

Omboeken of geld terug

Mensen die nog op vakantie zouden gaan kunnen contact opnemen met hun reisbureaus. Het reisbureau moet wel aangesloten zijn bij ANVR/SGR. Het reisbureau kijkt of er een alternatieve vakantie geboden kan worden. Eventueel vooruit betaalde kosten worden verrekend met de nieuwe reissom. Het reisbureau zal de claim dan indienen bij de SGR. Dat is de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Mocht u ervoor kiezen om géén alternatieve reis te nemen, dan krijgt u uw geld terug. Dat kan even duren. De SGR geeft voorrang aan de afhandeling van mensen die omboeken. Onze Ombudsman Jeanine Janssen geeft in Tijd voor MAX het advies om het nieuws in de gaten te houden.

[npo_player prid=WO_MAX_15686180]
Bron: NOS, ANP, MAX Vandaag

Geef een reactie