Registeren Inloggen

Oplossingen voor de meest voorkomende vakantieproblemen

Op vakantie gaan is leuk, maar gaat niet altijd goed. In dit artikel een lijst van de meest voorkomende vakantieproblemen en de oplossingen. Weet u na hoeveel uur vliegvertraging u een claim kunt indienen?

Het hotel / appartement ziet er niet uit

Soms ziet de vakantieaccommodatie er anders uit dan verwacht. Dan kunt u het beste voldoende bewijs verzamelen. Maak foto’s en filmpjes van hetgeen u aantreft. Klaag ook altijd ter plekke, zodat de reisorganisatie de kans heeft om uw klacht op te lossen. Doet u dit niet dan kunt u bij thuiskomst niet meer naar de geschillencommissie stappen. Meer advies in deze video.

De vlucht heeft enorme vertraging

Of u recht heeft op financiële compensatie, ligt aan de oorzaak van de vertraging en het tijdsbestek. Heeft u korter dan 3 uur vertraging, dan heeft u nergens recht op. Ook bij onder andere ‘stakingen’ kunt u geen aanspraak maken op compensatie. Denkt u dat u recht heeft op een geldbedrag, dien dan een claim in bij de luchtvaartmaatschappij. Een uitleg over een claim indienen na vluchtvertraging leest u op deze pagina.

Mijn naam staat verkeerd op het ticket

Een spelfout op het ticket is vaak een prijzige grap. De naam op uw ticket, moet dezelfde zijn als de naam in uw paspoort. Komen die twee niet overeen, dan kan een vliegmaatschappij u weigeren. Als u er snel bij bent, is er nog niet zoveel aan de hand. Bij de meeste maatschappijen mag u de spelfout op uw ticket vlak na boeking nog kosteloos aanpassen. Sommige maatschappijen zijn minder flexibel en vragen hier flinke prijzen voor.  Een checklist voor het boeken van vliegtickets en juist overnemen van paspoortgegevens vindt u op deze pagina.

De huurauto is beschadigd

U brengt uw huurauto terug en de verhuurder zegt dat u schade heeft gereden.‌ Maar de kras in kwestie, zat er al toen u de auto op kwam halen. Noteer daarom altijd bij het ophalen van de auto de aanwezige schade en maak foto’s. En laat de aanwezige schade vooraf aan de verhuurder zien en aantekenen op het huurcontract.

Meld uw probleem

Welke vakantieproblemen missen er nog in deze lijst? Laat een reactie achter onder dit artikel of op ons forum.

Geef een reactie