Registeren Inloggen

Raak op Koningsdag toch rommel kwijt via digitaal kleedje

Waar we normaal met Koningsdag volop van de mogelijkheid gebruik maken om oude spullen te verkopen (of juist te kopen) gaat dat dit jaar vanwege corona opnieuw niet door. En Marktplaats? Dat kennen we onderhand wel. Wat voor mogelijkheden blijven er dan zoal nog over?

Digitale kleedjesmarkt van Nextdoor

Nextdoor is een initiatief om buren online met elkaar te verbinden. Net als vorig jaar organiseren zij met Koningsdag ‘de grootste digitale kleedjesmarkt van Nederland’. Deze is op de website per gemeente te vinden onder de groepsnaam ‘digitale kleedjesmarkt + gemeente’. Op deze plek kunnen verkopers dan de foto’s van hun tweedehands spullen plaatsen en er een prijs bijzetten. In 2020 zijn er bij dit digitale platform maar liefst 12.000 kleedjes uitgelegd. De meest populaire items waren toen kinderkleding, spelletjes en boeken.

Vinted is niet alleen voor kleding

Momenteel is de site of app Vinted één van de bekendere apps om tweedehands kleding te verkopen, maar ook het aanbod van meubels, boeken en woonaccessoires wordt steeds groter. Het voordeel van dit platform is dat er heel veel mensen bij zijn aangesloten. Vinted is makkelijk in gebruik en veilig. Zo treedt Vinted bij een koop op als tussenpersoon waardoor u minder snel slachtoffer wordt van bijvoorbeeld oplichting.

Nadelen zijn er ook. Als een koper niet tevreden is met het ontvangen product of aangeeft dat het product ‘nep’ is, kan het zo zijn dat het bedrijf het geld niet uitkeert aan de verkoper. Dan ben je dus niet alleen je product, maar ook je geld kwijt.

Marketplace van Facebook

Facebook heeft met ‘Marketplace’ ook een centrale, openbare plek ontwikkeld waar producten aangeboden kunnen worden. Als verkoper maak je gemakkelijk een advertentie aan en een potentiële koper kan de advertentie bekijken en een chatbericht versturen als hij of zij geïnteresseerd is.

Het grootste verschil met andere tweedehands verkoopsites is dat je op Facebook niet anoniem bent. Naast je advertentie staat namelijk ook je profielfoto, hoe lang je lid bent van Facebook en je volledige naam. Daarnaast kan iedereen ook direct doorklikken naar je persoonlijke profiel.

Verkopen via Instagram

Ook via Instagram kun je spullen kopen en verkopen. Via pagina’s als kringloop treasures, kringkoop en nsemble Treasures kun je de mooiste vondsten uit tweedehandswinkels kopen. Je eigen Koningsdag-spullen verkoop je simpelweg op je eigen pagina door er een foto van te maken en er ’te koop’ bij te zetten.

Goed om te onthouden is hierbij wel dat je via Instagram rechtstreeks bij iemand koopt of verkoopt, wat betekent dat er geen tussenpartij is die de koop in goede banen leidt. Let daarom altijd op het aantal volgers (bijvoorbeeld 500 of meer) en kijk ook altijd even onder de reacties van eerder geplaatste berichten.

Online tweedehands kleding kopen? Hier kunt u terecht

Geef een reactie

Reactie

    […] van de dingen die u kunt doen, is de spullen weer mee naar huis nemen en ze op een digitaal verkoopplatform plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan Nextdoor, Vinted, Marktplaats en Facebook Marketplace. Maar hoe […]