Registeren Inloggen

Senior Games Rotterdam: hebbie al met ons meegedaan?

Het zijn de spelen waarbij deelnemen belangrijk is en winnen helemaal niet. Want de werkelijke winst is de verhoging van de vitaliteit en de gezelligheid met elkaar.  De Senior Games in Rotterdam die vorige week van start zijn gegaan. In die stad waar ze niet alleen maar willen praten over meer gezondheid voor ouderen, maar vooral wat willen doen.

Olympisch vuur

De Olympische Spelen mogen dan een jaar zijn uitgesteld, Rotterdam heeft sinds vorige week zijn eigen Spelen: de Senior Games.  Oud-atlete Nelli Cooman ontstak op 21 september samen met burgemeester Aboutaleb en wethouder De Langen een eigen ‘oympisch vuur’. Dat vuur zal pas gedoofd worden op 20 september 2021 als de Senior Games worden afgesloten.

Vitale senioren

De Senior Games zijn een initiatief van ouderenzorgorganisatie Laurens samen met Sportbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Doel is met heel verschillende beweegactiviteiten zoveel mogelijk senioren in Rotterdam te stimuleren om weer en meer te gaan bewegen. Het is een onderdeel van het masterplan ‘Ouder en wijzer’ van de gemeente Rotterdam, die streeft naar meer vitale senioren in de stad. Ouderen in de zorginstellingen maar ook zij die nog zelfstandig wonen.

Balkonbeweegsessies

Want dat die nog veel meer moeten en kunnen bewegen, blijkt uit vele onderzoeken. De beweegactiviteiten zijn geschikt voor ouderen op hoge leeftijd en heel divers. De Senior Games starten met ‘balkonbeweegsessies’ en een ‘beweegbingo’. Later volgen andere beweegactiviteiten van stoelyoga tot boksen en walking football. Natuurlijk zijn de activiteiten coronaproof en worden steeds de richtlijnen van het RIVM en de verscherpte maatregelen van Laurens gevolgd. De activiteiten worden georganiseerd bij de zorglocaties van Laurens en bij verschillende sportverenigingen.

Samenzijn

“Een fantastisch initiatief!”, zegt Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport in Rotterdam. De Senior Games Rotterdam brengen ouderen op een sportieve en gezellige manier bij elkaar. Zo komen deze ouderen niet alleen gezond in beweging, maar kunnen zij vooral ook genieten van veel vertier en sociaal samenzijn. Een mooie bijdrage aan de vitaliteit van de senioren in onze stad.”

Hebbie al met ons meegedaan?

Vanuit het hele land is al belangstelling voor de Senior Games en de bedoeling is dat Rotterdam navolging krijgt. Het is ook van de redenen waarom sportkoepel NOCNSF een van de deelnemende partners is. En wie er zelf niet bij kan zijn, kan ook online meedoen via een youtube link op www.seniorgamesrotterdam.nl   In Rotterdam en ver daarbuiten. Of op z’n Rotterdams: We gaan er tegenaan. Een jaar lang mee bewegen. Hebbie al met ons meegedaan?

Geef een reactie