Registeren Inloggen

VLOG: Elles vindt plastic scheiden maar moeilijk

Elles de Bruin wil heel graag plastic scheiden, maar vindt het erg ingewikkeld. Moeten blikjes er nu ook in? En lege melkpakken? Ze staat bij de container met haar volle plasticzak en denkt: ‘hoe krijg ik die erin?’

Geef een reactie

Reacties (2)

    Op de site van de betreffende afvalverwerker staat een afvalverwijzer, bovendien staat het ook op de bakken! Overigens moet plastic afval in transparante afvalzakken worden “aangeboden”.

    Het vervelende is dat de wijze van inname per gemeente anders is. Hier, Poortugaal, gaan we weer terug naar het oude systeem. Alles bij elkaar maar dan in ondergrondse containers. Elles, ik kan er toch van uitgaan dat jij kunt lezen wat er wel en niet mag. En als je het niet weet gooi je het er gewoon in. Er wordt bij de vuilverwerker toch na gescheiden. Ik heb mijn twijfels over dat gescheiden inzamelen. De plasticberg is zo hoog dat men niet meer weet waar men het kwijt kan. China wil het niet meer en fabrikanten willen het meeste plastic niet hergebruiken vanwege de schadelijke stoffen die er achter blijven.