Registeren Inloggen

Vrijdag op tv: De voordelen en risico’s van prefab woningen

Binnen negen jaar wil Nederland een miljoen nieuwe woningen bouwen. Om het bouwtempo op te voeren en de huizen betaalbaar te houden wordt steeds meer gekeken naar prefab woningbouw. Complete huisonderdelen worden in een fabriek gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Dat klinkt mooi, maar gaat soms ook mis.

Prefab met scheuren

In Ermelo zijn twee jaar geleden 24 prefab huizen neergezet door het bouwbedrijf Slokker. Mooie huizen, waar van de buitenkant gezien niks mis mee is. Maar bij een kleine inspectie binnen zijn scheuren en kieren te zien. Bewoonster Son Sardijn keek uit naar haar nieuwe huis, maar kan nu wel huilen. Over de voor- en nadelen van prefab huizen praat Elles de Bruin met bouwinnovator Marjet Rutten en Tweede Kamerlid van GroenLinks, Lisa Westerveld.

Niet tevreden over nieuwe bed

Simon (86) en Nel (83) Kloosterman ontvangen een verkoper van een Rotterdamse beddenzaak aan huis. Uit een folder kiezen ze een boxspring van 7098 euro. Het bed zou aangepast zijn op de hulpbehoevendheid van deze twee ouderen. Maar het bed dat wordt geleverd, lijkt totaal niet op de foto in de folder. Het bed is te laag en de matrassen zijn te zacht en niet gestoffeerd. Een medewerker van het beddenbedrijf biedt nieuwe matrassen aan, maar dan moet het echtpaar wel 700 euro bijbetalen. Dat willen ze niet. MAX Ombudsman Jeanine Janssen laat het gekochte bed onderzoeken en haalt verhaal bij het beddenbedrijf.

Bekijk de televisie-uitzending van Meldpunt vrijdag 30 april om 19.20 uur op NPO2.

Geef een reactie