Registeren Inloggen

Deze handige functies van de iPhone kende u waarschijnlijk nog niet

Al heeft u uw iPhone al jaren, toch kunt u nog nieuwe dingen leren over de veelzijdige functies van de smartphone. We zetten een aantal vrij onbekende functies op een rij, die u vast zullen verbazen.

Functies van de iPhone

U weet inmiddels vast wel hoe u uw telefoon enigszins beveiligt en dat u tabbladen kunt wegschuiven door omhoog te vegen op het home- scherm van uw iPhone. En dat u uw beginscherm helemaal zelf kunt indelen door alle apps bij elkaar te plaatsen in zogenaamde vakjes, door een app lang ingedrukt te houden en deze te verschuiven naar een andere app. Maar kent u de volgende handige functies, die mogelijk zijn met de nieuwste update, ook al?

Extra informatie over een foto

Heeft u een mooie foto gemaakt op vakantie, maar bent u bij thuiskomst benieuwd waar dat nou precies was? Dan kunt u dat gemakkelijk terugvinden, door omhoog te schuiven nadat u op de specifieke foto klikt. Er verschijnt dan informatie over wanneer en op welke locatie u de foto heeft gemaakt, maar ook de sluitertijd, het bestandsformaat en de resolutie kunt terugvinden.

Tikken op de achterkant van de iPhone

Met de iPhone 8 of nieuwere varianten kunt u verschillende functies laten uitvoeren wanneer u 1, 2 of 3 keer tikt op de achterkant van het toestel. Dit installeren lukt als volgt:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Toegankelijkheid’ > ‘Aanraken’ en tik op ‘Tik op achterkant’.
  2. Tik op ‘Dubbel tikken’ of ‘Driemaal tikken’ en kies een actie zoals het bedieningspaneel openen, een schermafbeelding maken, de zaklamp aanzetten of het volume omhoog of omlaag zetten.
  3. Tik dubbel of tik driemaal op de achterkant van uw iPhone om de ingestelde actie te activeren.

Foto’s en tekst verplaatsen

Een tekst of foto delen kan met een iPhone veel makkelijker dan dit handmatig te versturen of kopiëren en plakken. U kunt de foto of tekst simpelweg ingedrukt houden met een vinger, en met uw andere vinger de app openen waar u dit naartoe wilt verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een whatsappgesprek of uw notities. Scheelt weer een paar kliks.

Teksten scannen om niet meer te typen

Heeft u moeite om een zin, e-mailadres of adres in een klein lettertype over te typen? Dan kunt u in de app Safari (internet) de optie ’tekst scannen’ activeren. Maak onderin de adresbalk leeg en tik de lege adresbalk aan. Er verschijnt een tekstballonnetje met ‘Scan tekst’. Beweeg met de camera over de tekst en deze wordt automatisch herkend. De tekst verschijnt vervolgens in de adresbalk.

Meer digitips voor de iPhone?

Bent u benieuwd naar andere handige functies en tips voor uw iPhone? Dan kunt u op MAX Vandaag nog veel meer digitips vinden.

Databundel snel op? Met deze tips bespaart u data

(Bron: Apple Support, Vodafone, Archief, MAX Vandaag. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie