Registeren Inloggen

Elles test een buurtbakfiets | Wondere Wereld

Elles de Bruin duikt in de wondere wereld van de nieuwste applicaties en digitale apparaten die het leven makkelijker zouden moeten maken. Maar doen ze dat ook? In deze aflevering test Elles een elektrische buurtbakfiets

Stappen doorlopen

Elles krijgt vandaag haar opdracht via haar virtuele assistent! Ze moet een app downloaden voor een elektrische buurtbakfiets. Ze kent de riedel inmiddels: inloggen, registreren.. Het duurt een tijdje voor ze alle stappen heeft doorlopen.

Zoveel informatie nodig voor een buurtbakfiets?

Want men heeft wel èrg veel informatie van haar nodig vandaag. Ze moet zich driedubbel identificeren. Is dat nou echt nodig voor het gebruik van een bákfiets? Uiteindelijk lukt het.

Bakfiets is nog niet zo makkelijk

Ze gaat op pad. De fiets wordt gevonden en gaat van het slot. Het is even wennen,
zo’n fiets! De bak is immers vrij groot, waardoor Elles voor haar gevoel een beetje wankel fietst. ”Met iets in de bak zelf, zou het nog lastiger zijn.” Na een ongedeerd testrondje moet ze de fiets alleen nog terugzetten. Maar dat gaat nog niet zo makkelijk.

Meer Wondere Wereld?

Wilt u meer zien van de Wondere Wereld van Elles? Bekijk via deze link dan nog een aflevering, of klik hieronder.

Elles test een VR bril | Wondere Wereld

(Foto: MAX)

Geef een reactie

Reactie

    Hallo Elles, ik heb genoten van jouw filmpje. Erg grappig maar…. helaas moet ik wel wat opmerken. Als ik even globaal volg welke privacygegevens jij allemaal weg moet geven voor je een fiets kunt huren. In het kort: NAW gegevens, bankgegevens, een foto van jouw rijbewijs dat jouw BSN bevat(!), een “fingerprint” van jouw gezicht zodat je altijd overal op een foto herkend kan worden (gezichtsherkenning), een ¨fingerprint” van jouw stem zodat je, waar ook ter wereld, aan jouw stem herkend kan worden. Nu mis ik er vast een paar. Om het af te maken, weliswaar verklaarbaar maar toch, moet jouw locatievoorziening voor de app aan.

    Dus als ik het zo bekijk heb je naast enorm veel privacygevoelige informatie weggegeven ook een app geïnstalleerd die toegang heeft tot jouw microfoon, jouw camera en jouw GPS en dit, wellicht volgens de kleine lettertjes, altijd mag aan/uit zetten? Ik vind dat bijzonder moedig!! Los van het feit dat je op een dergelijk gedrocht durft te fietsen. (en wil je dat “adverteren”?)

    Maar zoals ik al zei, je hebt altijd van die z**kerds als ik. BEDANKT weer voor het filmpje, kan niet wachten op de volgende.