Registeren Inloggen

Leer echt goed WhatsAppen met een cursus van MAX

Door corona ontmoet u de mensen die dichtbij u staan minder vaak. Volg een cursus van wetenschappers en MAX om goed te leren WhatsAppen. Zo ontdekt u de leukste manieren om contact te houden.

WhatsApp-cursus

Hoe voelt u zich verbonden als u uw geliefden minder kunt zien? Met de telefoonapplicatie WhatsApp is heel veel mogelijk. Maar hoe werkt die app precies, hoe gebruikt u hem veilig en hoe haalt u alles eruit wat erin zit? Een team wetenschappers en Omroep MAX werken samen om ouderen gezond de coronacrisis door te helpen, onder de naam: ‘Hou Ritme tegen Corona’. Zij geven nu een WhatsApp-cursus die u gratis kunt volgen.

Waarom is kunnen WhatsAppen belangrijk?

Eén van de wetenschappers die de cursus aanbieden is Jan Willem Lindemans. Hij is onderzoeker aan de Duke Universiteit in de Verenigde Staten. Lindemans en zijn team willen met inzichten in gedrag en psychologie mensen helpen gezonder en gelukkiger te leven. Onder dit filmpje beschrijft hij waarom goed kunnen WhatsAppen belangrijk is, en wat u in de cursus precies leert. Meteen de cursus volgen? Kijk op deze pagina. Meedoen kan ook als u geen WhatsApp heeft.

Groepsapp Heel Holland Bakkers

[npo_player prid=”WO_MAX_16192908″]

Behoefte aan sociaal contact

“Eén ding hebben we allemaal ondervonden van al dat thuis zitten met het coronavirus: als mens hebben we behoefte aan sociaal contact. Niet alleen dat: we hebben behoefte aan goede, verbindende, sociale contacten. Want, ja, natuurlijk, we bellen wel alle dagen, maar dat is toch niet hetzelfde als rustig samen een kopje koffie drinken. En ja, ja, we praten wel veel over het coronavirus en het nieuws, maar soms maakt ons dat alleen maar nog meer ongerust. En ja, misschien hebben sommigen ook wel wat nieuwe technologische middeltjes uitgeprobeerd – videochatten, misschien wel met meerdere mensen tegelijk, enzovoorts: maar nee, vaak voelt dat toch onnatuurlijk aan.

Moeilijk om goede sociale contacten te onderhouden

Nee, het is niet gemakkelijk geweest om sociale contacten goed te onderhouden of te verbeteren in tijden van het virus. En, als we er zo over nadenken, eigenlijk is het al lang niet meer gemakkelijk goede sociale contacten te onderhouden, ook vóór het coronavirus. Het is nu eenmaal een wereld geworden van chatten, videobellen, iedere minuut nieuws, voortdurende updates, en altijd maar nieuwe technologie.

Technologie omarmen

Genoeg doemdenken: MAX werkt samen met wetenschappers in Nederland en de Verenigde Staten aan een antwoord. En we denken dat het antwoord er niet in ligt om technologie gewoon te ontkennen. Dat lijkt niet langer een optie. Ons antwoord is de technologie te omarmen: haar beter te begrijpen, in de vingers proberen te krijgen, en te gebruiken op een goede manier die ons kan helpen relaties te onderhouden.

Knap WhatsApp

We hebben gekozen te focussen op WhatsApp. Want niet alleen is WhatsApp in Nederland de meestgebruikte smartphone app voor berichtjes en chatten: WhatsApp biedt ook heel wat mogelijkheden om op een positieve en betekenisvolle manier met elkaar te communiceren. Samen met wetenschappers testen we een nieuw programma dat we voor jullie gemaakt hebben. We noemen het Knap WhatsApp, want we willen dat iedereen bekwaam wordt in WhatsApp.”

Wat leert u in de cursus?

In de cursus behandelen we 14 uitdagingen, elke dag één. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het maken van een groep om mee te chatten, bijvoorbeeld met uw vrienden of kennissen van vrijwilligerswerk.
  • Het sturen van foto’s
  • Het sturen van een spraakbericht (om uw stem te laten horen of als typen lastig is)
  • Het gebruiken van emoji’s om teksten de juiste toon te geven 😃

Begin meteen met de cursus op deze pagina!

Martha (82) en Nanne (84) vinden elkaar via online daten: ‘Deze tijd is een cadeautje’

Geef een reactie