Registeren Inloggen

Mijn draadloze oortjes pikken het geluid op van seksfilm bij de buren: zo komt dat

Zit u klaar om een programma over tuinieren te bekijken, komt daar ineens een heel ander geluid binnen op uw draadloze oortjes… Meldpunt kreeg een wel heel bijzondere melding binnen van mevrouw De Vries, die het geluid van een seksfilm bij de buren opving.

Het gevaar van draadloze apparatuur en Bluetooth-verbindingen

Genoemde melding is wel een heel extreem geval, maar het komt niettemin vaker voor. Gebruikers van Tweakers (een consumentensite over hardware en internet) klagen heel regelmatig over verbindingen die met andermans apparatuur zijn gemaakt. In de technische discussies wordt vaak geopperd dat draadloze koptelefoons of oortjes van verschillende kanalen gebruik kunnen maken. Even op een ander kanaal gaan zitten en het probleem is opgelost, zo luidt het advies doorgaans.

Maar de melding van mevrouw lijkt eerder te wijzen op een probleem dat zich voordoet bij de pairing – het verbinding maken – tussen 2 apparaten, namelijk: de juiste keuze maken. Dat is een veelvoorkomend probleem bij draadloze apparatuur en Bluetooth-verbindingen. De fout lijkt eerder te zitten bij haar buren dan bij haarzelf. We leggen het hieronder uit, maar gaan eerst in op de pairing zelf.

Pairing van draadloze apparatuur: zo maakt u verbinding op Bluetooth

Dat verbinding maken tussen 2 apparaten op zich al lastig genoeg is, laat Elles de Bruin zien in deze aflevering van haar videoserie Wondere Wereld over de nieuwste gadgets.

Wie draadloze oortjes of koptelefoon wil aansluiten op zijn smartphone of iPad moet in de instellingen naar Bluetooth gaan. Daar kunt u zoeken naar het apparaat waarmee u verbinding wilt maken. Meestal verschijnt er dan een heel rijtje aan mogelijkheden in beeld. U klikt het apparaat van uw keuze aan – de draadloze oortjes – en klaar is Kees. U kunt naar uw film gaan kijken.

Wat gebeurde er met de verkeerde verbinding met de buren?

En dan de kwestie van mevrouw die porno bij de buren over haar oortjes hoort. Hoe kan zoiets nou gebeuren? Het meest waarschijnlijke is dat nog voordat zij met haar smartphone of iPad verbinding had gemaakt met haar oortjes via Bluetooth, dat haar buren haar voor waren en al contact hadden gelegd tussen hun apparaat en haar oortjes. Mevrouw heeft helemaal niks fout gedaan. Haar oortjes pikten gewoon het signaal op omdat de buren erop zaten aangesloten. Kan gebeuren.

De buren hebben zich gewoon vergist en uit het rijtje mogelijkheden voor pairing van hun apparaat aan hun oortjes, de verkeerde gekozen. Misschien van hetzelfde merk? Of gewoon de verkeerde aangevinkt? Dat kan. Een vergissing is menselijk, alhoewel zij dat aan de andere kant van de muur liever anders hadden gezien… Zij zullen met het schaamrood op de kaken op hun apparaat de verbinding moeten opheffen en de oortjes van mevrouw deleten onder hun toekomstige keuzemogelijkheden. Het probleem is dat zij dan wel eerst moeten doorhebben dat ze verkeerd verbonden zijn. Want aan hun kant horen ze niks. Voordat zij zich realiseren dat hun filmgeluid bij de buren wordt ontvangen, kunnen er al minuten zijn voorbijgegaan…

Zet uw Bluetooth uit na gebruik

Als dit verhaal iets bewijst, dan is het wel dat er bepaalde gevaren kleven aan het gebruik van Bluetooth. Lees dit verhaal over de risico’s van uw Bluetooth voortdurend aan te hebben staan. Dat kan leiden tot hacking. Beter is om na gebruik deze verbinding weer uit te schakelen.

Bluetooth altijd aan laten staan: zo risicovol is dat

Geef een reactie

Reactie

    “Bluetooth uitzetten” is niet altijd het juiste advies, ik heb moderne oortjes voor mijn slechte gehoor. Ook op Bluetooth, en een streamer (ook Bluetooth)voor contact met mijn telefoon. Als je Bluetooth uitzet, ben je een half uur bezig voor alles weer werkt. Je hebt te maken met 2 oortjes, allebei apart met Bluetooth, en je streamer, ook Bluetooth, moet je allemaal tegelijk met Bluetooth verbinden.
    Dat lukt niet allemaal zo snel.
    Bij verkeerde verbinding, kun je in de ” Bluetooth instellingen” de verkeerde gewoon “deleten”.
    De “verkeerde buren” hebben om toestemming verzocht, en heb jij blijkbaar ooit toegestaan.