Registeren Inloggen

Oude smartphone in de kast? Dit kunt u er mee doen

Na verloop van tijd vertoont uw telefoon kuren of u bent toe aan een nieuw(er) model. Maar wat doet u dan met uw oude smartphone? 

Smartphone

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om u te realiseren dat het voor uw eigen portemonnee gunstig is om zo lang mogelijk uw smartphone te blijven gebruiken. Ook om verspilling tegen te gaan, doet u hier goed aan. Wilt u toch een nieuwe smartphone, dan kunt u overigens ook een refurbished toestel overwegen. Gooi uw oude toestel echter nooit weg, want er zitten kostbare stoffen en materialen in het apparaat. Een betere optie is recyclen. Daarnaast zijn er genoeg alternatieven. Welke dat zijn leggen we hieronder uit.

Verkopen

U kunt er uiteraard voor kiezen om uw oude smartphone te verkopen. Zo heeft u een deel van het geld wat u heeft betaald voor uw nieuwe toestel alweer terug. Bij verschillende providers kunt u er zelfs voor kiezen om uw oude smartphone in te leveren in ruil voor korting op een nieuw model, korting op een abonnement of tegen betaling. Vergeet niet om al uw gegevens van het toestel te verwijderen.

Smartphone doneren

Een andere mogelijkheid is het doneren van uw oude smartphone. Goede doelen kunnen dan een vergoeding krijgen voor uw oude telefoon, waarmee zij hun werk kunnen voortzetten. Vergeet ook hier niet om eerst al uw gegevens te verwijderen.

Beveiligingscamera

Om te weten of uw huisdieren in orde zijn of dat er niet wordt ingebroken, kunt u uw oude smartphone inzetten als beveiligingscamera. Hiervoor zijn meerdere apps die u kunt downloaden. Zorg er daarna voor dat alle instellingen goed staan en verbind vervolgens met uw nieuwe apparaat om de beelden te kunnen bekijken op afstand. Hou er echter wel rekening mee dat de nieuwe beveiligingscamera continu voorzien moet zijn van stroom.

Gebruik uw oude smartphone als e-reader

Bent u een boekenwurm? Dan is het ook mogelijk om uw oude smartphone om te toveren tot e-reader. Er zijn verschillende apps die u kunt downloaden om boeken te kunnen lezen. Let wel op: er zijn gratis boeken maar doorgaans wordt er geld in rekening gebracht voor bepaalde boeken.

Smartphone als digitaal fotolijstje

Wilt u herinneringen ophalen, dan is een digitaal fotolijstje wellicht wat voor u. Door al uw foto’s over te zetten via bijvoorbeeld Dropbox of Google Foto’s en deze vervolgens te uploaden op een geschikte app, kunt u dankzij uw oude smartphone genieten van uw eigen perfecte plaatjes.

Wifi versterker

Goed werkende wifi is in deze maatschappij relatief belangrijk. Merkt u dat de verbinding in uw huis niet optimaal is? Dan kunt u door middel van apps uw oude smartphone inzetten als wifi versterker.

Dashcam

Tot slot kunt u er ook voor kiezen om uw oude smartphone te gebruiken als dashcam. Videobeelden van uw autorit kunnen namelijk nog weleens van pas komen, bij een ongeluk bijvoorbeeld. Maar ook om dingen zoals een mooie vogel of bijzondere zonsondergang terug te kunnen kijken.

Schermtijd van uw smartphone verminderen? Zo lukt dat

(Bron: Android Planet, Archief, NU.nl. Kassa. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie