RegisterenInloggen

Smartphone opladen, hoe kan het slimmer én sneller?

Uw smartphone opladen lijkt een voor de hand liggend klusje. Stekker in het stopcontact en laden maar. In de praktijk blijkt er ook zoiets te zijn als “slim laden.” Het kan allemaal slimmer én sneller. Bovendien kunt u de levensduur van uw batterij verlengen als u het anders aanpakt. Lees hier 4 oplaadtips.

Laad niet de hele dag door

Er zijn mensen die hun smartphone de hele dag door op de lader hebben aangesloten. Dat kunt u beter laten. Want de conditie van de batterij van uw telefoon wordt er dan niet beter op. Het beste kunt u bij het laden de functie geoptimaliseerd opladen gebruiken. Want zo belast u de batterij minder. Ook houdt de telefoon op die manier uw oplaadpatroon bij. Dat werkt het best bij ’s nachts laden, omdat u dan dit proces niet onderbreekt. Is bijvoorbeeld 07:00 uur ’s ochtends het moment dat u opstaat? Dan laadt uw telefoon het laatste stuk van 80-100 procent in het laatste half uur pas op. Dat is veel beter voor de levensduur van uw batterij dan stukje bij beetje naar de 100 procent toe te gaan.

Gebruik de juiste adapter

Gebruik het liefst de originele adapter, die bij uw telefoon hoort. Dat spreekt voor zich: spanning en laadsnelheid gaan dan volgens plan. Die is afgestemd op uw telefoon en staat voor de beste kwaliteit. Bovendien kunnen goedkope namaakadapters brandgevaarlijk zijn. Daarom kunt u die maar beter links laten liggen. Hetzelfde geldt voor de originele oplaadkabel: gebruik die in plaats van een goedkope vervanger. Die vertraagt het laden namelijk behoorlijk.

Smartphone in vliegtuigstand, of uitzetten

Niet veel mensen weten dit, maar het is eigenlijk zo logisch als wat: zet vóórdat u gaat laden uw telefoon in de vliegtuigstand. Waarom? Omdat uw telefoon dan niet verbonden is met de Wifi of met 4G. Dat kost minder energie, want dan haalt uw toestel bijvoorbeeld even geen berichten op. Bij vliegtuigstand kunt u wel doorwerken en mails schrijven, alleen niet versturen. Nog beter is om uw telefoon tijdens het laden helemaal niet te gebruiken. Dat gaat altijd sneller. Sommige mensen zetten hem gewoon uit. Ook goed. Vanzelfsprekend is dat de allersnelste manier van laden.

Gebruik powershare

Stel er is geen stroomvoorziening in de buurt, dan kunt u toestellen van sommige merken toch draadloos laden. Als uw smartphone een powershare functie heeft, dan kunt u met uw toestel een ander toestel opladen. Echter heeft niet elk merk deze mogelijkheid. Heeft uw apparaat dit wel? Dan kunt u die functie in het menu aanzetten, de 2 toestellen met de ruggen tegen elkaar aanleggen en klaar is kees. Dan begint het laden. Maar eerlijk is eerlijk, dit is zeker niet de snelste manier van laden. Wél de innovatiefste. Om uw smartphone optimaal te blijven gebruiken, is het verstandig om deze ook goed te beveiligen. Wij geven een aantal tips hoe u dat doet.

(Bron: Ben, AD, SeniorWeb, iCulture, Samsung, lifehacking.nl. Foto: ANP)

Geef een antwoord