Registeren Inloggen

T-Mobile en Tele2 gaan op in Odido: wat verandert er en wat blijft hetzelfde?

Heeft u een mobiel telefoonabonnement bij Tele2 of T-Mobile? Dan bent u vanaf heden klant bij Odido. Voor Tele2 Thuis verandert voorlopig juist niets, al lijkt ook dit product op termijn een nieuwe naam te krijgen. Ben en Simpel blijven wel onder hun eigen naam bestaan, terwijl ze tot hetzelfde concern behoren. Hoe zit het precies?

T-Mobile en Tele2 worden Odido: waarom deze naamsverandering?

Odido is de nieuwe naam van het bedrijf T-Mobile Nederland, dat nu onafhankelijker kan opereren van het moederbedrijf in Duitsland. “Onder de vlag van T-Mobile waren we meer gebonden aan hun regels, ook als dat misschien niet goed bij de Nederlandse markt paste”, vertelt directeur Søren Abildgaard aan NU.nl. “Nu zijn we zelfstandig en helemaal Nederlands.” Odido is al meteen aan de slag gegaan met de verbouwing van de 119 winkels in Nederland.

Wat gaat er veranderen bij Odido?

De nieuwe koers van Odido omvat ook een maatschappelijk bewustzijn, belooft Abildgaard. Het bedrijf heeft zich verbonden aan sportkoepel NOC*NSF. Op die manier wil het klanten oproepen om meer te bewegen en meer contact te zoeken in de ‘echte’ wereld. De klantenservice moet bovendien gaan draaien om menselijk contact, ook buiten kantooruren. Verder is er een nieuwe verbindingsservice, die bereikbaar is als klanten met een slecht bereik kampen. Tot slot heeft Odido extra aandacht voor zowel oudere als jongere klanten. Voor ouderen organiseert het speciale evenementen, zodat zij leren om met de nieuwste technologie om te gaan. Bij de jongeren staat hun mentale gezondheid centraal.

Wat blijft hetzelfde voor Odido-klanten?

Als u al een doorlopend mobiel abonnement heeft bij T-Mobile of Tele2, verandert er voor u niets. De voorwaarden van het abonnement (looptijd en tarieven) blijven hetzelfde, totdat het afloopt. Als u daarna een nieuw abonnement bij Odido af wil sluiten, is dat er hoogstwaarschijnlijk eentje met onbeperkt bellen en internet. Het bedrijf wil hier namelijk de standaard van maken, in navolging van de Denk Unlimited-campagne van T-Mobile.

Hoe zit het met Ben en Simpel?

Klanten van Ben en Simpel gaan het internetnetwerk, meestal is dit glasvezel, van Odido gebruiken. Deze 2 providers behouden dus hun eigen naam en het lijkt erop dat dit voorlopig zo blijft. Want Odido pakt na de naamsverandering uit met de slogan ‘1 bedrijf, 3 merken’. Deze 3 merken hebben een net iets anders uitgangspunt. Waar het nieuwe Odido zichzelf ‘het netwerk voor iedereen’ noemt, richt Simpel zich op Sim Only-abonnementen. Ben staat voor ‘de beste deals zonder poespas’ en ’gewoon een goede telefoon of abonnement voor een scherpe prijs’.

Hoe zit het met Tele2 Thuis?

En hoe zit het met de thuistelefonie, die toch nog altijd populair is in Nederland? In 2022 zijn de Nederlanders namelijk tot 6,3 miljard vaste belminuten gekomen. Tele2 Thuis blijft dus ook nog onder de eigen naam bestaan. Maar het lijkt een kwestie van tijd totdat deze merknaam eveneens opgaat in Odido.

(Bron: MAX Vandaag, Odido, Simpel, ANP, NU.nl, Emerce, Independer. Foto: Odido)

Mobiele databundel gebruiken in het buitenland? Zoveel kost dat

Geef een reactie

Reactie

    […] van 100 à 1.000 Mbit/s, maar maakt meestal gebruik van een lagere uploadsnelheid. Odido, de nieuwe naam van het bedrijf achter Tele2 en T-Mobile, houdt de downloadsnelheid meestal gelijk aan de […]