Registeren Inloggen

Welke streamingdienst past bij u? De grote spelers op een rij

De keuze is reuze: de verschillende streamingdiensten vliegen u om de oren. Maar wat bieden de diensten aan? En hoeveel betaalt u voor een abonnement, met al die stijgende prijzen? Om het overzichtelijk te maken, zetten wij een aantal grote streamingdiensten, hun aanbod en prijzen op een rij. 

Disney+

Prijs: €10,99 per maand of €109,90 per jaar.

Aanbod: op Disney+ kunt u films en series van filmproducenten Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic bekijken. U kunt de klassieke Disney films als Doornroosje en Pinokkio bekijken, maar ook nieuwe films en series zoals Indiana Jones, Encanto en de live action van de kleine zeemeermin. Daarnaast biedt Disney+ ook nog Star, waardoor bekende series zoals Greys Anatomy, The Walking Dead, Modern Family en The Kardashians te zien zijn.

Benodigd apparaat: Disney+ is beschikbaar op gameconsoles, Apple TV, Chromecast, smart tv’s en op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: iedere maand wordt het aanbod uitgebreid en u kunt op 4 schermen tegelijk kijken. Het delen van een abonnement wordt (nog) gedoogd, dus de kosten kunt u eventueel delen. Daarnaast kunt u films en series downloaden om ze onderweg te bekijken wanneer u geen wifi-verbinding heeft. Naast films en series, is er ook nog bonusmateriaal zoals een kijkje op de set, verwijderde scènes en ‘behind the scenes’ video’s bekijken. Tot slot kunt u ouderlijk toezicht instellen zodat uw (klein)kinderen alleen de geschikte films en series voor hun leeftijd bekijken.

Nadelen: bij een nieuw seizoen van een serie, komt er meestal maar 1 aflevering per week beschikbaar.

HBO Max

Prijs: €7,99 per maand of €59,99 per jaar.

Aanbod: op HBO Max vindt u onder andere films en series van Warner Bros, HBO, Max Originals, DC en Cartoon Network. Zo kunt u populaire films en series als Harry Potter, Lord of the Rings, Friends, Game of Thrones, The Big Bang Theory en Sex and the City bekijken. Uiteraard vindt u er ook door HBO Max geproduceerde films en series zoals And Just Like That, The Last of Us, House of the DragonWhite Lotus en Euphoria.

Benodigd apparaat: HBO Max is te gebruiken met gameconsoles, Apple TV, Chromecast en op een smart tv. U kunt ook kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: uw HBO Max-account kunt delen, wat u kosten scheelt. Er verschijnen snel nieuwe films nadat deze in de bioscopen hebben gedraaid, er is ouderlijk toezicht mogelijk en u kunt op 3 schermen tegelijk kijken. Tot slot kunt u films en series downloaden om onderweg te bekijken.

Nadelen: er is geen goedkoper abonnement meer mogelijk.

Netflix

Prijs: €7,99, €11,99 of €15,99 per maand (dit is afhankelijk van het aantal schermen waarop u tegelijk wilt kijken).

Aanbod: Netflix biedt een groot aanbod aan series en films en produceert ook zelf succesvolle titels. Denk aan The Crown, Stranger Things, Squid Game, Bridgerton, Lupin, Orange is the new Black, Emily in Paris en Narcos. Voor kinderen is eveneens genoeg te vinden.

Benodigd apparaat: Netflix werkt op gameconsoles, Apple TV, Chromecast en smart tv’s. Verder kunt u ook Netflix kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: Netflix biedt verschillende abonnementen, een groot aanbod en ouderlijk toezicht. Daarnaast stelt de dienst vaak een complete serie of een compleet seizoen van een serie in 1 keer beschikbaar en kunt u films en series downloaden voor onderweg.

Nadelen: u kunt geen account meer delen, tenzij de personen waarmee u dit doet onderdeel uitmaken van uw huishouden. Netflix controleert op het delen van accounts en brengt extra geld in rekening wanneer blijkt dat u zich niet aan de voorwaarden houdt.

NPO Start Plus

Prijs: voor NPO Start Plus betaalt u slechts €2,95 per maand.

Aanbod: alle programma’s van de NPO (de Nederlandse Publieke Omroep) kunt u (terug)kijken. Ook kunt u via NPO Start Plus veel films, series en documentaires terugkijken die de NPO ooit heeft aangekocht.

Benodigd apparaat: Apple TV, Chromecast of een smart tv. U kunt ook kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: u kunt tv-programma’s, documentaires en series van de publieke omroep live bekijken of terugkijken zonder reclame. Ook kunt u soms al vooruitkijken. U heeft ook nog de optie om de gratis variant NPO Start te gebruiken, maar dan is er minder aanbod, krijgt u reclame te zien en kunt u niet vooruitkijken.

Nadelen: u kunt alleen programma’s, series en films van de NPO bekijken. En wanneer u live naar NPO 1, 2 of 3 kijkt, krijgt u reclame te zien.

Viaplay

Prijs: €15,99 per maand.

Aanbod: met Viaplay kunt u live sport zoals Formule 1, de Premier League en darten bekijken, maar ook films, documentaires en series als Lucky, Max Verstappen, Keeping Up With The Kardashians, The Good Doctor en The Real Housewives. De dienst biedt ook films aan voor kinderen.

Benodigd apparaat: Chromecast, Apple TV, Android TV, Google TV, smart tv’s, laptop, telefoon of tablet.

Voordelen: streamen is overal in de EU en Noorwegen mogelijk, en u heeft de mogelijkheid om de meeste films en series te downloaden voor onderweg.

Nadelen: u kunt maar op 2 schermen tegelijkertijd kijken, met een maximum van 5 verschillende apparaten binnen 24 uur.

NLZIET

Prijs: €8,95 tot €10,95 per maand (afhankelijk van het aantal zenders dat u wilt). Of €95,40 tot €119,40 per jaar.

Aanbod: met NLZIET zijn alle programma’s van de Nederlandse televisie (terug) te bekijken. Hieronder valt alles van zowel de publieke omroep als RTL, SBS, en Veronica. In totaal 40 zenders.

Benodigd apparaat: u kunt de dienst gebruiken middels Google TV, Apple TV, smart tv’s, laptops, tablets en smartphones.

Voordelen: met alleen een internetverbinding kunt u in de hele EU kijken naar live en on demand Nederlandse tv van ruim 40 zenders. De dienst biedt een uitgebreider abonnement aan met 10 extra zenders, waaronder BBC 1, 2 en 3.

Nadelen: NLZIET kunt u op slechts 2 schermen tegelijkertijd kijken, met een maximum van 5 verschillende apparaten binnen 24 uur.

Videoland

Prijs: €4,99, €9,99 of €11,99 per maand (afhankelijk van het aantal schermen, reclamevrij willen kijken en het downloaden voor onderweg).

Aanbod: op Videoland vindt u een groot aanbod Nederlandse films, series en tv-programma’s die ooit door RTL zijn uitgezonden op televisie, of nog uitgezonden (gaan) worden. Videoland produceert ook zelf diverse series, zoals Een Moord Kost Meer Levens, The Real Housewives of Amsterdam, Mocro Maffia, Sleepers en Moeder Maffia!. De dienst biedt daarnaast bijna 700 internationale films en ruim 200 internationale series, zoals The Handmaids Tale. Ook voor kinderen is er genoeg te vinden.

Benodigd apparaat: de dienst is te gebruiken met een Google Chromecast, Apple TV en op een smart tv. U kunt ook kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: met Videoland kunt u bij series die RTL nog niet heeft uitgezonden, soms al vooruitkijken. Met een premium account is het mogelijk om op 4 schermen tegelijk te kijken, en de films en series voor kinderen bevinden zich in een aparte kidsomgeving.

Nadelen: Videoland biedt bij eigen producties in veel gevallen niet meer de mogelijkheid om vooruit te kijken. Ook krijgt u met het goedkoopste abonnement reclame te zien, kunt u films en series niet downloaden voor onderweg en kunt u slechts op 1 scherm tegelijk kijken. Wilt u dit wel, dan betaalt u minstens €9,99.

CineMember

Prijs: €9,99 per maand, €50 per halfjaar of €95 voor 1 jaar.

Aanbod: op CineMember vindt u meer dan 1.000 filmhuis-films en documentaires. Er is ook aanbod voor het hele gezin en iedere week voegt de dienst minimaal 2 nieuwe films toe.

Benodigd apparaat: Google Chromecast, een smart tv, computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: de dienst biedt de mogelijkheid om vanaf 4 verschillende schermen tegelijk te kijken naar films. Ook heeft u de optie om films te downloaden om ze onderweg te bekijken.

Nadelen: CineMember biedt alleen films aan.

Amazone Prime Video

Prijs: €4,99 per maand.

Aanbod: Amazon Prime Video biedt populaire en vrij nieuwe films en series aan. Er zijn echter ook genoeg klassiekers te vinden en de dienst produceert zelf ook nog films en series. Daarnaast is er ook genoeg aanbod voor kinderen.

Benodigd apparaat: Amazon Prime Video is te gebruiken via Apple TV, Google Chromecast, laptops, tablets, telefoons en sommige smart tv’s.

Voordelen: u kunt op 3 schermen tegelijk kijken en films en series downloaden voor onderweg. Er is een groot aanbod aan films en series en nieuwe films zijn snel beschikbaar. En wanneer u een film of serie kijkt, kunt u informatie krijgen over de acteurs en gebruikte muziek.

Nadelen: niet alle films die Prime Video aanbiedt zijn bij het abonnement inbegrepen, waardoor u moet bijbetalen om een film te huren of kopen.

Apple TV+

Prijs: €9,99 per maand.

Aanbod: Apple TV+ biedt alleen maar Apple Originals aan: producties van de dienst zelf. Iedere maand wordt er nieuw aanbod toegevoegd. Er zijn ook films en series voor kinderen te vinden.

Benodigd apparaat: game consoles, Apple apparaten, Apple TV-app en smart tv’s.

Voordelen: er is exclusief aanbod te bekijken.

Nadelen: de streamingdienst is voornamelijk gefocust op series en het aanbod is beperkt.

Cinetree

Prijs: €9,99 per maand.

Aanbod: iedere maand een selectie van 20 films en documentaires, die samen met experts uit de filmwereld worden beoordeeld en aangeraden. Cinetree biedt ook nog films en documentaires van eigen hand. Naast de selectie kunt u films huren.

Benodigd apparaat: Apple TV, een Google Chromecast, een smart tv, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: er wordt een selectie voor u gemaakt iedere maand, zodat u de mooiste en meest indrukwekkende films voorgeschoteld krijgt.

Nadelen: iedere maand kunt u kiezen uit 20 films. Deze zijn 10 weken lang onbeperkt beschikbaar. Daarna kunt u de films apart huren voor een apart bedrag.

Pathé Thuis

Prijs: €2,99 tot €4,99 per te huren film.

Aanbod: op Pathé Thuis vindt u een enorm aanbod aan (recente) bioscoopfilms.

Benodigd apparaat: Chromecast, Apple TV, smart tv’s, laptop, tablet en smartphone.

Voordelen: u betaalt per film, en vrij nieuwe bioscoopfilms kunt u voor een kleinere prijs dan een bioscoopkaartje bekijken.

Nadelen: hele populaire films, of nog in de bioscoop draaiende films kosten meer geld, of moet u eerst kopen om te kunnen bekijken.

(Bron: HBO Max, Netflix, Videoland, NPO Start Plus, NLZIET, Amazon Prime Video, Apple TV, Cinetree, CineMember, Disney+, Viaplay, Pathe Thuis. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie