Registeren Inloggen

Streamingdiensten vergelijken: welke past bij u?

Voor een goede film of serie hoeven we tegenwoordig de deur niet meer uit. Via allerlei streamingdiensten heeft u keuze uit een groot aanbod. Maar welke van al die videodiensten waar u een abonnement op kunt nemen past bij u? Wij zetten een aantal grote aanbieders op een rij.

Prijs, aanbod, apparaat

In dit artikel vergelijken we 10 streamingsdiensten. Namelijk Netflix, Videoland, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video, AppleTV + Cinetree, CineMember, NLZIET, en NPO Start Plus. We vergelijken de prijs, leggen uit op welke apparaten de dienst beschikbaar is, bespreken het aanbod en de voor- en nadelen van de streamingdienst. We beginnen met de bekendste en populairste: Netflix.

Netflix

Prijs: €7,99 tot €15,99 per maand (afhankelijk van het aantal schermen waarop u tegelijk wilt kijken)

Aanbod: Op Netflix staan 6061 films en series in Nederland. De streamingdienst heeft een indrukwekkend aantal hoog aangeschreven eigen series zoals Stranger Things, The Crown, The Queen’s Gambit en Narcos. Hier investeert Netflix veel geld in en ze produceren steeds meer films en series zelf. Daarnaast zijn er veel Britse en een selectie van Nederlandse films die u kunt kijken. Ook voor kinderen is genoeg te vinden.

Benodigd apparaat: Netflix werkt op een Apple TV, met een Google Chromecast en op een smart tv. Verder kunt u ook Netflix kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon. U kunt een account delen met familieleden binnen 1 huishouden.

Voordelen: De dienst stelt vaak een complete serie of een compleet seizoen van een serie in één keer beschikbaar. U kunt dan meerdere afleveringen of een heel seizoen achter elkaar kijken. Met Netflix kunt u ook films en series downloaden zodat u ze zonder wifi kunt kijken. Iedere gebruiker heeft een eigen profiel, met verschillende instellingen voor volwassenen of kinderen. U maakt lijstjes van de video’s die u nog wilt kijken en Netflix geeft adviezen op basis van uw kijkgedrag. Er zijn drie abonnementen: Basic (1 apparaat in SD-kwaliteit), Standaard (2 apparaten in HD) en Premium (4 apparaten in HD en Ultra HD).

Nadelen: Films die net uit de bioscoop zijn hoeft u niet meestal te verwachten. Het duurt soms even voordat een nieuw seizoen van een serie op Netflix komt. En Netflix schoont regelmatig hun aanbod op, waardoor sommige titels verdwijnen.

Disney+

Prijs: €8,99 per maand of €89,90 per jaar.

Aanbod: Disney+ biedt veel films en series van filmproducenten Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. U kunt de klassiekers zien zoals Sneeuwwitje en Assepoester. Maar Disney+ heeft ook nieuwe films en series die exclusief te zien zijn via deze streamingdienst. Daarnaast heeft Disney+ ook nog Star. Daardoor zijn ook bekende series zoals Greys Anatomy, New Girl, Modern Family enThe Kardashians te zien.

Benodigd apparaat: Disney+ is beschikbaar op de Apple TV, de Google Chromecast en op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: U kunt op 4 schermen tegelijk kijken en uw abonnement dus delen. Ook kunt u films en series downloaden om ze onderweg te kijken zonder internetverbinding. Het is mogelijk om 7 profielen aan te maken waarop u een eigen kijklijst kunt samenstellen. Naast alle films en series biedt de streamingdienst ook bonusmateriaal zoals een kijkje op de set, verwijderde scènes en ‘behind the scenes’ video’s.

Nadelen: Als Disney+ een serie online zet, komt er vaak maar 1 aflevering per week. In tegenstelling tot Netflix, die meestal een heel seizoen in 1 keer online zet.

Videoland

Prijs: €4,99 tot  €10,99 per maand (afhankelijk van het aantal schermen en het downloaden voor onderweg).

Aanbod: Videoland heeft een groot aanbod Nederlandse films, series en tv-programma’s die ooit door RTL zijn uitgezonden op televisie, of nog uitgezonden gaan worden. Ze hebben bijna 700 internationale films en 281 internationale series. Ook voor kinderen is er een uitgebreid aanbod.

Benodigd apparaat: Videoland werkt met een Google Chromecast en op een smart tv. U kunt ook kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: Op Videoland kunt u vooruit kijken. Series die RTL nog niet heeft uitgezonden, kunt u via Videoland al bekijken. Populaire series die RTL uitzendt kunt u na 7 dagen alleen via Videoland terugkijken. Ook kunt u, naast het hoofdaccount, 4 andere profielen aanmaken. En u kunt met een premium account op 4 schermen tegelijk kijken. De films en series voor kinderen bevinden zich in een aparte kidsomgeving.

Nadelen: Het aanbod is beperkt tot wat RTL ooit heeft aangekocht of uitgezonden.

Amazon Prime Video

Prijs: €2,99 per maand

Aanbod: Amazon Prime Video biedt films en series aan die u gratis, gehuurd of gekocht kunt kijken. Daardoor zijn ook de nieuwere films uit de bioscoop hier te vinden. Dat neemt niet weg dat er genoeg klassiekers op staan, en de dienst nog zelf films en series produceert. Ook zijn er genoeg kinderfilms- en series.

Benodigd apparaat: Amazon Prime Video kunt u bekijken via Apple TV, de Google Chromecast, op computers, laptops, tablets, telefoons en sommige smart tv’s.

Voordelen: U kunt op 3 schermen tegelijk kijken. Ook kunt u films en series downloaden om ze onderweg te bekijken zonder internetverbinding. Nieuwe films staan snel op Prime en er is een groot aanbod van films en series, voor een klein bedrag per maand.

Nadelen: Op Prime zijn niet alle films en series gratis te bekijken, sommigen moeten gehuurd of gekocht worden. Deze kosten komen bovenop de vaste kosten van 2,99 euro per maand.

NPO Start Plus

Prijs: Met €2,95 per maand de goedkoopste streamingdienst.

Aanbod: U kunt met deze dienst alle programma’s van de NPO, de Nederlandse Publieke Omroep, (terug)kijken. Ook kunt u via NPO Start Plus films, series en documentaires terugkijken die de NPO ooit heeft aangekocht.

Benodigd apparaat: NPO Start Plus werkt op de Apple TV, met een Google Chromecast en op een smart tv. U kunt ook kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: U kunt met deze dienst alles terugkijken wat op de NPO is geweest zonder reclame. Ook kunt u previews en eerdere seizoenen kijken. Ook kunt u live naar NPO 1, 2 of 3 kijken.

Nadelen: Deze streamingdienst biedt alleen programma’s en films aan van de NPO. Kijkt u live naar NPO 1, 2 of 3? Dan krijgt u nog wel reclame te zien. Heeft u liever toegang tot de programma’s van alle Nederlandse zenders en heeft u daar ook wat meer geld voor over? Dan kunt u beter kiezen voor NLZIET.

NLZIET

Prijs: €7,95 tot €9,95 per maand (afhankelijk van het aantal zenders dat u wilt)

Aanbod: Met deze streamingdienst kunt u alle programma’s van de Nederlandse televisie (terug)kijken. Dus niet alleen de publieke omroep maar ook bijvoorbeeld RTL, SBS, en Veronica. In totaal 38 tot 48 zenders.

Benodigd apparaat: NLZIET werkt op de Apple TV, met een Google Chromecast en op een smart tv. U kunt ook kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: Met deze dienst kunt u, net als met Videoland, vooruit kijken. Maar ook kunt u live de programma’s volgen. Verder kunt u alle programma’s die uitgezonden zijn op de Nederlandse televisie onbeperkt terugkijken. NLZIET is perfect voor u als u van de Nederlandse televisie houdt en als u niet altijd live kunt kijken. Met deze dienst kunt u op 2 schermen tegelijk kijken.

Nadelen: NLZIET biedt merendeels Nederlandse programma’s aan. De wereldwijd populairste series zoals Game of Thrones en Friends zijn niet via NLZIET te bekijken. Daarvoor kunt u beter een andere streamingdienst kiezen.

HBO MAX

Prijs:  €5,99 tot €7,99 per maand of €46,99 tot €59,99 per jaar (afhankelijk van het aantal schermen waarop u wilt kijken en hoeveel u wilt kunnen downloaden)

Aanbod: HBO Max biedt onder andere films en series van Warner Bros, HBO, Max Originals, DC en Cartoon Network. Met de dienst kunt u de populairste films en series zoals Harry Potter, Lord of the Rings, Friends, Game of Thrones en Sex and the City bekijken. HBO Max produceert ook zelf hoog aangeschreven films en series zoals House of the Dragon, White Lotus en Euporia. Daarnaast zijn de nieuwste films uit de bioscoop, zoals Elvis, snel op deze dienst te bekijken.

Benodigd apparaat: HBO Max werkt met een Google Chromecast en op een smart tv. U kunt ook kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: U kunt 5 verschillende profielen aanmaken, op maximaal 3 schermen tegelijk kijken en films en series downloaden om onderweg te bekijken zonder internetverbinding.

Nadelen: Met het goedkoopste abonnement kunt u op maar 1 scherm tegelijk kijken en kunt u maximaal 5 titels downloaden.

Apple TV+

Prijs: €6,99 per maand

Aanbod: Apple TV+ biedt alleen door Apple geproduceerde content, de zogeheten Apple Originals. Om kijkers te trekken werkt Apple samen met wereldberoemde acteurs en regisseurs. Zoals Oprah Winfrey, Steven Spielberg en Ryan Reynolds.

Benodigd apparaat: iPhone, iPad, Mac, Apple TV en sommige smart-tv’s zijn geschikt om de dienst op te bekijken.

Voordelen: De series zijn van hoge kwaliteit en allemaal in 4K te bekijken.

Nadelen: De streamingdienst is vooralsnog voornamelijk gefocust op series en het aanbod is beperkt.

Cinetree

Prijs: €7,99 per maand

Aanbod: Cinetree is een online platform dat samen met experts uit de filmwereld een selectie maakt van films en documentaires voor leden. Daarnaast produceren ze ook zelf films en documentaires.

Benodigd apparaat: Cinetree werkt op de Apple TV, met een Google Chromecast en op een smart tv. U kunt ook kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: Elke maand krijgt u een selectie van het wereldwijde aanbod van films en documentaires voorgeschoteld. Onder elke film of documentaire is een persoonlijke aanbeveling geschreven door Cinetree.

Nadelen: Het aanbod is beperkter dan bij andere streamingdiensten. Nieuwste films uit de bioscoop kunt u huren voor een extra bedrag. Als Cinetree lid krijgt u 30 procent korting. U kunt  de dienst niet gebruiken buiten de Benelux.

Cinemember

Prijs: €9,99 per maand, €50,- per halfjaar of €95,- voor 1 jaar.

Aanbod: Cinemember heeft meer dan 1000 filmhuis films en documentaires die u onbeperkt kunt bekijken. Elke week worden er minimaal 2 nieuwe films toegevoegd.

Benodigd apparaat: Cinemember werkt met een Google Chromecast, op een smart tv of u kunt kijken op een computer, laptop, tablet of telefoon.

Voordelen: U kunt vanaf 4 verschillende schermen tegelijk kijken naar films. Ook kunt u films downloaden om ze onderweg zonder internetverbinding te kijken.

Nadelen: Er staan geen series op deze streamingdienst

Welke dienst gebruikt u?

Heeft u een abonnement op een streamingdienst? Bevalt uw abonnement of twijfelt u om over te stappen naar een andere dienst? Laat het weten in de reacties.

Ongewenste lidmaatschappen en abonnementen: wat kunt u doen?

(Bron: Netflix, Videoland, NPO Start Plus, Disney +, HBO Max, Amazon Prime Video, Cinetree, Cinemember, Apple TV +, NLZIET. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie