Registeren Inloggen

63.000 euro boete voor bestuurders EnergieFlex

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt boetes van 63.000 euro op aan twee leidinggevenden van EnergieFlex. Het, inmiddels failliete, energiebedrijf bracht onterecht afsluitkosten in rekening voor klanten die hun energiecontract opzegden.

De beboete bestuurders waren in hun leidinggevende functies direct betrokken bij de onterecht gerekende kosten.

Afsluitkosten

EnergieFlex bracht afsluitkosten in rekening bij klanten met prepaid energiecontracten voor onbepaalde duur en dat is verboden. Dit zorgde voor kosten voor klanten die van energieleverancier wilden wisselen.

Een prepaid energiecontract is een energieproduct waarbij je voor een bepaald bedrag gas en elektriciteit inkoopt. Zodra dit tegoed bijna op is, krijg je een waarschuwings-bericht.

500 euro boete

De opgelegde boetes zijn met 10 procent verlaagd omdat de bestuurders hun fouten hebben erkend. EnergieFlex zelf krijgt een boete van slechts 500 euro. De boete is zo laag omdat het bedrijf failliet is.

Meldpunt

Eerder hebben we het in Meldpunt gehad over de gevaren die het overstappen naar een andere energiemaatschappij met zich meebrengen. Een van die bedrijven is EnergieFlex. Het faillissement van EnergieFlex zorgde ervoor dat honderden mensen hun teveel betaalde voorschot kwijt waren.

 

 

Geef een reactie