Registeren Inloggen

BKR-registratie na achteraf betalen? Die krijgt u niet zomaar

Gebruik maken van achteraf betalen kan uitkomst bieden. Maar kan dit ervoor zorgen dat u een BKR-registratie krijgt?

Achteraf betalen

De mogelijkheid tot achteraf betalen wordt steeds vaker aangeboden en kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer u iets moet aanschaffen maar waar u op dat moment niet genoeg geld voor op uw rekening heeft staan. Uiteraard is het wel de bedoeling dat u de rekening alsnog betaalt en het geld dan dus wel moet hebben. Anders kunt u schulden opbouwen. Achteraf betalen betekent dus eigenlijk dat u een lening afsluit. Maar zorgt deze lening ook voor een BKR-registratie?

BKR- registratie

De Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert uw leningen en kredieten. Wilt u bijvoorbeeld een hypotheek aanvragen of een nieuwe lening afsluiten? Dan controleert de kredietaanbieder bij het BKR de leningen die u eerder heeft afgesloten of nog steeds heeft openstaan en uw betaalgedrag. Wat hier geregistreerd staat, kan dus bepalend zijn voor uw toekomstige financiƫle plaatje.

Achteraf betalen ook zichtbaar bij BKR?

Heeft u gekozen voor achteraf betalen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken, want dit wordt niet geregistreerd bij het BKR. Ook niet als u nog niet heeft betaald, terwijl de betalingstermijn wel al verstreken is. Wel zal u te maken krijgen met extra kosten en in de toekomst wellicht geen gebruik meer kunnen maken van de optie om achteraf te kunnen betalen.

Ook een studieschuld, lening van vrienden of familie en betalingsachterstanden bij de Belastingdienst, energieleveranciers, woningcorporaties en zorgverzekeraars zijn niet bekend bij het BKR en leveren u dus geen BKR-registratie op. Let op: een telefoon via uw provider op afbetaling kopen, wordt wel geregistreerd.

Achteraf betalen bij webwinkels is niet zonder risico’s: let hierop

(Bron: BKR, Archief, Geldfit, Libelle. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie