Registeren Inloggen

Kaartje voor een evenement kopen? Let op waar u deze koopt en voorkom onnodig hoge kosten

Tickets voor een concert of theatervoorstelling kopen zou een leuke bezigheid moeten zijn. Maar dit kan een teleurstelling zijn, wanneer blijkt dat u bij een doorverkoopsite te veel geld heeft betaald voor het kaartje. Maar hoe weet u zeker dat u veilig kaartjes koopt, tegen een eerlijke prijs?

Duur kaartje

Het overkomt mevrouw Vijn. Wanneer zij 4 kaartjes voor Soldaat van Oranje koopt bij Topticketshop.nl. De prijs is 99 euro per stuk. Maar wanneer ze de theatertickets binnenkrijgt, is ze nogal verbaasd. De tickets blijken oorspronkelijk namelijk 69 euro per stuk te zijn. Hierdoor is mevrouw dankzij Topticketshop.nl dus zeker 30 euro per toegangsbewijs duurder uit.

Wederverkoop toegestaan

Wederverkoop is in Nederland niet verboden. Het is toegestaan dat commerciële partijen kaartjes opkopen bij de oorspronkelijke verkoper of consumenten, en deze weer doorverkopen. Maar het bedrijf moet dit dan wel duidelijk aangeven op bijvoorbeeld hun website.

In het geval van mevrouw Vijn, staat het bedrijf in hun recht. Op de site van het bedrijf staat namelijk aangegeven dat het om wederverkoop gaat. Wel staat dit enigszins verstopt op de website vermeld, waardoor u goed moet opletten. Omdat het vaker voorkomt dat consumenten zonder het te weten onnodig veel meer geld betalen via doorverkoopsites, waarschuwen onder andere de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en Consumentenbond voor deze handel. Ook is het ministerie van Economische Zaken inmiddels aan het kijken naar een oplossing voor dit probleem.

Zo weet u of u veilig kaarten koopt, tegen een eerlijke prijs

In de tussentijd is het van belang dat u weet waar u veilig kaartjes kunt kopen voor een eerlijke prijs. We zetten daarom een aantal tips voor hieronder op een rij:

  • Zoekt u in google naar specifieke tickets? Klik dan niet automatisch op de eerste website die bovenaan verschijnt. Dit is namelijk niet altijd de officiële website van het evenement of de oorspronkelijke verkoper.
  • Controleer daarom of u op de officiële website van het evenement zit. Regelt het evenement de verkoop niet zelf? Dan is meestal Ticketmaster of Mojo de aangewezen verkoper.
  • Twijfelt u? Via de website Weet Waar Je Koopt kunt u achterhalen of een website veilig is om kaarten te kopen.

Tegoed VVV Cadeaukaarten is niet onbeperkt geldig

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    […] van de populariteit door expres meer kaarten te kopen dan zij nodig hebben, om deze door te kunnen verkopen met flinke winst. Diverse ticketaanbieders proberen dit tegen te gaan door een maximum aantal kaarten beschikbaar te […]