Registeren Inloggen

Ongemerkt geld sparen? Zo gaat het gemakkelijker dan u denkt

Sommigen sparen zonder moeite iedere maand een bedrag. Anderen vinden het lastig om iets opzij te zetten. Hoe zorgt u ervoor dat dit een stuk makkelijker gaat?

 

Afronden

Of u nou iedere maand een flink bedrag apart houdt, of uw wisselgeld opspaart: iedere cent die u spaart is er een. Een simpele manier waarop u meer kunt sparen is door uw uitgaven naar boven af te ronden. Kosten uw boodschappen bijvoorbeeld 13,30 euro? Rond het bedrag dan af naar 15 euro en zet 1,70 euro opzij. Door dit met al uw uitgaven te doen, heeft u aan het einde van de maand alsnog een mooi bedrag gespaard, zonder dat u hier echt bij stilstaat.

Pinsparen

Om bovenstaande methode nog gemakkelijker te maken, kunt u bij verschillende banken instellen dat uw pinbedragen automatisch naar boven worden afgerond en apart gezet.

Automatisch sparen

Wilt u toch liever een vast bedrag per maand sparen? Het werkt vaak minder goed om geld dat aan het einde van de maand over is, apart te zetten. Want dit geeft u toch sneller uit. Door aan het begin van de maand via een automatische overboeking een bedrag te sparen, kunt u het minder gemakkelijk uitgeven. Mocht u het nodig hebben voor noodgevallen, dan kunt u het terugboeken.

Spaarrekening bij een andere bank

Door een (spaar)rekening te openen bij een andere bank en hier bedragen opzij te zetten, kost het u meer moeite om dit in te zien. Het geld staat immers op een andere rekening en terugboeken wordt zo minder gemakkelijk.

Extra sparen dankzij spaarrente

Heeft u er al eens aan gedacht om de spaarrentes van banken te vergelijken? Door uw spaargeld op een spaarrekening te zetten bij de bank waar u de meeste spaarrente krijgt, kunt u een mooi bedrag aan rendement ontvangen. Op die manier spaart u ongemerkt wat extra geld. Benieuwd naar de spaarrentes van diverse banken? In dit artikel zetten we de percentages op een rij. 

Koopzegels sparen

Door gebruik te maken van koopzegels bij de supermarkt kunt u ook geld sparen. Wanneer u een vol (digitaal) boekje zegels inlevert, kunt u het geld uit laten betalen of uw boodschappen mee afrekenen.

Zet extra’s apart

Krijgt u vakantiegeld, eventuele bonussen of geld als verjaardagscadeau? Zet dit dan meteen op uw spaarrekening. Op die manier is het makkelijker om eraf te blijven en alleen uit te geven aan uw spaardoel.

Met deze tips kunt u geld besparen in het najaar

(Bron: Archief, MAX Vandaag, Nibud. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie