Met deze tips kunt u geld besparen in het najaar
De dagen worden kouder en donkerder: het najaar is begonnen. Hierdoor zitten we meer binnen en daardoor kunnen de kosten voor energie weer oplopen. En vergeet ook de feestdagen niet. Een paar tips om geld te besparen in het najaar kunnen daarom zeker geen kwaad.
Cadeaus vroeg inslaan
Het lijkt misschien nog heel ver weg, maar de feestdagen komen er toch echt aan. Viert u deze met cadeaus, dan kunt u een hoop geld besparen door deze al eerder in het jaar te kopen. Vlak voor de feestdagen bieden winkels hun producten namelijk voor de hoogste prijs aan. Tijdens uitverkopen eerder in het jaar of bijvoorbeeld Black Friday, kunt u profiteren van mooie aanbiedingen. En als u uw cadeaus op tijd in huis heeft, hoeft u zich op het laatste moment ook geen zorgen te maken over uitverkochte cadeaus en dure alternatieven.
Abonnementen onder de loep
Knus op de bank naar een film of serie kijken, is ideaal tijdens natte of koude dagen. Maar waar kijkt u deze eigenlijk op? Merkt u dat u vooral gebruikmaakt van 1 streamingdienst terwijl u een abonnement heeft lopen bij 5 verschillende? Vraag uzelf dan af of u die abonnementen wilt aanhouden of beter kunt opzeggen. Het kan u al gauw een paar tientjes per maand schelen. Maakt u gebruik van verschillende platformen, maar vindt u de prijzen te hoog? Neem dan contact op met de klantenservice van de streamingdiensten en ga de onderhandeling aan. Wie weet sleept u er mooie deals uit.
Onderhandelen over een beter aanbod kunt u overigens ook proberen bij uw telefoonprovider of energiemaatschappij. Zeker als u langer klant bent, kan vergelijken en onderhandelen lonen. Hoe u dit het beste doet, leest u in dit artikel.
Bespaar op gas
Lang onder een warme douche staan, daar knappen velen van op. Zeker na een regenachtige herfstdag. Maar zuinig voor uw energieverbruik en portemonnee is het niet. Als u zich hier bewust van bent, dan kunt u met wat aanpassingen een hoop geld besparen. Een waterbesparende douchekop kan bijvoorbeeld al helpen. Ook de verwarming minder snel aanzetten en deze niet op de hoogste stand zetten, zeker ’s nachts, loont. Heeft u het snel koud in huis? Probeer uzelf er dan aan te herinneren om eerst een warme trui en sloffen aan te trekken. Of kruip onder een dekentje.
Lichten aan, en weer uit
Nu het donkerder wordt, gaan de (sfeer)lampen vaker aan. Daar is niks mis mee, maar vergeet deze niet uit te doen als u even boodschappen gaat doen, of uzelf verplaatst naar een andere kamer. Het is zonde als u onnodig stroom verbruikt. Om extra geld en energie te besparen, kunt u het beste gebruikmaken van ledlampen. Deze zijn een stuk zuiniger dan spaar-, gloei- of halogeenlampen.
Sluipverbruik
Hetzelfde geldt voor stekkers die in het stopcontact blijven zitten. Deze kunnen ervoor zorgen dat u veel sluipverbruik heeft, wat een hoop geld kan kosten. Volgens Milieu Centraal is een gemiddeld huishouden zo’n 450 kWh kwijt aan sluipverbruik. Haal de stekker van de radio, waterkoker en lamp dus uit het stopcontact wanneer u de apparaten niet gebruikt.
Kledingruil en kringloop
Heeft u nog een warme trui of jas nodig? Of wilt u gewoon graag een nieuwe(re) garderobe? Probeer dan een kledingruil te organiseren met vrienden of familie. Op die manier kost het niemand geld, maar levert het wel ‘nieuwe’ kleding op. Ziet u dit niet zitten? Overweeg dan een uitstapje naar de kringloop of tweedehandskledingwinkels. Hier kunt u voor kleinere prijzen mooie kledingstukken vinden.
Besparen dankzij boodschappenbox en laatste kansen
Dankzij verschillende initiatieven kunt u een boodschappenbox bestellen met producten die beperkt houdbaar of overblijvers van de dag zijn. Verschillende supermarkten, bakkers, groenteboeren, slagers en zelfs restaurants en cafés doen hieraan mee. De pakketten kosten meestal niet zo veel, maar bevatten wel relatief veel (verse) producten. Daarnaast kunt u kijken of uw supermarkt korting biedt op producten die nog maar beperkt houdbaar zijn, of ‘buitenbeentjes’ aanbiedt. Dit is groente en fruit dat niet aan de juiste afmetingen voldoet, en daarom goedkoper is.
Geld besparen door op kantoor te werken
Bent u werkende? Hoe fijn thuiswerken ook kan zijn, zeker in het najaar kan dit voor een hoger energieverbruik zorgen. Door een extra dag op kantoor te werken, voorkomt u dit. En als u toch op kantoor bent, dan kunt u meteen uw laptop, mobiel of smartwatch opladen. Dan hoeft u daar thuis geen stroom meer voor te gebruiken. Hou er echter wel rekening mee dat u wellicht meer reiskosten maakt, maar dat u een hogere vergoeding hiervoor kunt krijgen als u vaker naar het werk komt.
(Bron: Archief, PorteRenee, MAX Vandaag. Foto: Shutterstock)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er is een vast belastingvrije reiskostenvergoeding voor woon/werk ritten en steeds hogere benzineprijzen wat de kosten niet afdekt.
Langere files tijdens herft/winter periode, donker en slecht weer.
Het is hoeveel km je moet rijden naar je werk, maar als dat een uur heen en uur terug is, lijkt mij naar het werk rijden steeds meer een financiële uitdaging… en als het niet noodzakelijk is. Mogelijk is er wel een thuiswerkvergoeding te vragen bij je werkgever, want scheeld hem reiskosten, koffie en stroomverbruik. Thijss
Er is een vast belastingvrije reiskostenvergoeding voor woon/werk ritten en steeds hogere benzineprijzen wat de kosten niet afdekt.
Langere files tijdens herft/winter periode, donker en slecht weer.
Het is hoeveel km je moet rijden naar je werk, maar als dat een uur heen en uur terug is, lijkt mij naar het werk rijden steeds meer een financiële uitdaging… en als het niet noodzakelijk is. Mogelijk is er wel een thuiswerkvergoeding te vragen bij je werkgever, want scheeld hem reiskosten, koffie en stroomverbruik. Bijkomend voordeel….. minder co2 uittoot. Thuiswerken zou gestimuleerd moeten worden. Alleen voor werk de weg op als het voor je werk moet. GEEF RUIMTE EN SCHONE LUCHT. Thijss
[…] Met deze tips kunt u geld besparen in het najaar […]