Registeren Inloggen

Geld besparen op streamingdiensten? 8 tips

Tegenwoordig zijn er veel verschillende streamingdiensten die films en series aanbieden. Maar met al die verschillende abonnementen kunnen de maandelijkse kosten flink oplopen. Hoe u hier geld op kunt besparen, leggen wij uit.

Overzicht maken

Maak om te beginnen een overzicht van alle abonnementen die u heeft afgesloten. Wat betaalt u daarvoor per maand en wanneer wordt dit afgeschreven. Controleer hiervoor uw rekeningen. Wellicht ziet u een abonnement waarvan u allang vergeten was dat u dit nog had.

Verschillend aanbod

Elke streamingdienst probeert een zo aantrekkelijk mogelijk aanbod te hebben. Hierdoor verandert dit ook regelmatig. Zo komen er nieuwe films en series bij, of gaan er juist een paar weg. Heeft u een favoriete serie, film of genre? Dan is het logisch om een abonnement te behouden bij de dienst die dit expliciet biedt. Of kies voor het meest uitgebreide pakket. Een overzicht van een aantal streamingdiensten en hun aanbod kunt u hier terugvinden.

Niet alle streamingdiensten tegelijk

Door te bekijken wat u het meest aanspreekt qua aanbod, kunt u de diensten waar u de minste affiniteit mee heeft opzeggen. Bedenk ook goed hoe vaak u gebruik maakt van bepaalde diensten. Want door een abonnement aan te houden bij 3 verschillende streamingdiensten, bent u al gauw 24 euro per maand kwijt. Volgt u bijvoorbeeld maar 1 serie op een streamingdienst en bekijkt u verder niets? Dan kunt u wellicht na het afkijken uw abonnement opzeggen. Dat scheelt weer.

Proefperiode

Een andere mogelijkheid om die ene film of serie te bekijken, is gebruikmaken van de proefperiode. Bij verschillende streamingdiensten krijgt u de eerste 14 dagen of zelfs de eerste maand gratis en betaalt u pas daarna voor het abonnement. Zegt u echter op tijd de proefperiode op, dan betaalt u niets.

Wanneer zegt u op?

Wilt u uw abonnement opzeggen, let dan goed op wanneer u dit doet. Zet u dit bijvoorbeeld stop nadat uw abonnement automatisch is verlengd? Dan heeft u nog voor die extra maand betaald. En dat is zonde.

Betaal streamingdiensten voor een jaar

Bent u juist van plan om een nieuw abonnement af te sluiten? Overweeg dan om het abonnement voor een jaar aan te gaan. Op die manier krijgt u meestal korting en betaalt u dus minder dan wanneer u een jaar lang elke maand betaalt.

Goedkoopste abonnement

Bedenk goed of u een hogere beeldkwaliteit, de mogelijkheid om op meerdere schermen tegelijk te kijken of reclamevrij kijken belangrijk vindt. Deze opties zijn namelijk vaak inbegrepen bij een duurder abonnement. Door echter voor de goedkoopste, soms zelfs gratis, optie te kiezen, kunt u al een hoop geld per maand besparen.

Deel een account

Wellicht een voor de hand liggende optie, maar een account delen kan uitkomst bieden wanneer u kosten wilt besparen. Sommige diensten, zoals Netflix, proberen dit echter tegen te gaan wanneer u dit buiten uw huishouden probeert. Andere diensten staan dit wel toe.

Streamingdiensten vergelijken: welke past bij u?

(Bron: AD, RTL Nieuws, Streamwijzer. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Wij hebben voor €10,49 VIAPLAY via Racing365