Registeren Inloggen

Cadeaus voor de feestdagen nodig? 7 originele tips

De feestdagen staan voor de deur. Bent u van plan om elkaar cadeaus te geven, dan kan er nog weleens inspiratie missen. Om u op weg te helpen, zetten wij originele cadeautips op een rij.

Uitje als cadeau

Heeft u er al eens over nagedacht om een uitje cadeau te geven in plaats van een materialistisch cadeau? Een dag naar een voor u onbekende stad, museum of het theater. Zo kunt heerlijk samen (of alleen) tijd door brengen en herinneringen maken.

Museumkaart

Om nog even dichtbij de uitjes te blijven, leergierigen zouden weleens heel blij kunnen worden van een Museumkaart. Hiermee kunnen zij 1 jaar lang onbeperkt naar meer dan 500 musea in Nederland.

Cursus

Weet u dat iemand heel graag wilt leren schilderen, of graag nog beter wilt koken? Of zoekt u een cadeau voor een sportief type? Overweeg dan een cursus of training voor diegene te betalen. U kunt dit uiteraard ook samen ondernemen om het extra gezellig te maken.

Abonnement

Zoekt u een cadeau voor een boekenwurm? Dan kunt u overwegen om een abonnement op de bibliotheek, een tijdschrift of e-book cadeau te geven. Dit hoeft voor u niet bijzonder duur te zijn, maar de ontvanger kan hier elke maand van genieten.

Eindeloze cadeaus bij de speelotheek

Zoekt u een cadeau voor een vriend, vriendin, of familielid met (klein) kinderen? Dan kan een lidmaatschap op de speelotheek een perfect geschenk zijn. Via dit abonnement kunnen (groot)ouders speelgoed lenen en dit steeds omwisselen. Ideaal voor (groot)ouders met (klein)kinderen die snel zijn uitgekeken op hun spulletjes. Hiervoor moet u wel eerst informeren bij de lokale speelotheek naar de kosten, of u zet bijvoorbeeld op een kaartje dat u de kosten betaalt wanneer de (groot)ouder het lidmaatschap afsluit.

Geef NIKS

Iemand in uw omgeving die erg milieubewust leeft? Dan kunt u bijvoorbeeld ook NIKS geven via Greenpeace. Door hier een bedrag te doneren, krijgt de ontvanger een kaartje met informatie over de donatie. U kunt natuurlijk ook aan een ander goed doel doneren namens de ontvanger en zelf een kaartje schrijven.

Dienst

Bent u erg handig in bijvoorbeeld klussen of de boekhouding? Of kunt u heel goed koken? Dan kunt u ook een dienst cadeau doen. Het kost u veel minder geld tot niets, maar kan een ander enorm uit de brand helpen. In onderstaand artikel kunt u meer lezen over het besparen op cadeaus.

Besparen op cadeaus voor Sinterklaas? 7 tips

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (4)

  Ik stuur mijn tante altijd een zelf samengesteld kerstpakket met al haar favorieten.
  O.m. koffie, thee, suiker, koffiemelk, bonbons, koekjes, kerststolletje e.d.
  Maar ook al eens lekkere douche- en bodyproducten met een leuke washand en handdoek.

  Het voordeel is dat ik veel vanaf de zomer al in kan kopen en de ontvanger ook na kerst er van kan genieten.

  […] Cadeaus voor de feestdagen nodig? 6 originele tips […]

  […] weggeefgroepen. En ook buurthuizen bieden vaak gratis cadeaus aan. Heeft u nog tips nodig heeft, lees dan dit artikel. En ook onze tips bij Sinterklaascadeaus zijn 1 op 1 bruikbaar in de […]

  […] allerlei weggeefgroepen. En ook buurthuizen bieden vaak gratis cadeaus aan. Heeft u nog tips nodig, lees dan dit artikel. En ook onze tips bij Sinterklaascadeaus zijn 1 op 1 bruikbaar in de […]