Registeren Inloggen

Pensioenfondsen dreigen met pensioenverlaging

Pensioenfondsen staan er financieel weer slechter voor. Sommige fondsen staan er zo slecht voor dat, als de problemen blijven, zij minder pensioen kunnen uitkeren.

De fondsen zijn er in 2018 financieel hard op achteruit gegaan. Dit komt door slechte cijfers op de beurs.

Adempauze

Pensioenfondsen PME en PMT zijn er speciaal voor de technieksector. Als hun financiële situatie niet snel verbetert hebben deze pensioenfondsen een probleem. Zij kunnen komend jaar dan niet genoeg pensioen uitbetalen.

Nieuw akkoord

Corien Wortmann van het ABP benadrukt hoe belangrijk een nieuw pensioenakkoord is. In een pensioenakkoord maken het kabinet en pensioenfondsen afspraken over pensioenregelingen. Vorig jaar was er bijna een nieuw akkoord. Maar de partijen kwamen er niet uit. “Met een nieuw akkoord kunnen de pensioenen weer omhoog”, zegt Wortmann tegen het AD. Tenminste, “dit kan alleen als het financieel beter gaat”. Het kabinet en pensioenfondsen moeten beslissen wie opdraait voor de kosten van een nieuw akkoord.

 

pensioenfondsen

Corien Wortmann van het ABP 

(BRON: Telegraaf, AD)

 

Geef een reactie

Reacties (2)

    Onvoorstelbaar. Elk jaar komt er 50 miljard bij. Er zit nu al 2000 miljard in de potten.
    Mijn pensioen is sinds 2008 niet gecompenseerd, alleen maar minder geworden.

    Als gepensioneerde zit bij het pensioenfonds PME ! Ben al circa 14 niet geïndexeerd alsmede ook nog eens 2 keer gekort op mijn uitkering !!

    Nu, sinds kort , heeft PME publiekelijk aan gekondigd dat er a.s. Januari 2023 6, 2 procent wordt geïndexeerd !!
    Ik begrijp hier niets van ???