Registeren Inloggen

Tips om te besparen op de boodschappen

Wilt u meer geld overhouden? Dan is bezuinigen op boodschappen een snelle stap. Maar hoe doet u dat, buiten de aanbiedingen om? In dit artikel geven wij u een aantal tips.

Boodschappen in een verrassingsbox

Duizenden bakkers, winkels en supermarkten verkopen dagelijks een verrassingsbox via de app Too Good To Go. De box kost altijd een derde van de daadwerkelijke waarde. U koopt hem via de app en haalt hem binnen een afgesproken tijdsslot op. In de box zit voedsel dat tegen de houdbaarheid aanzit, maar nog prima te eten is. Wat u krijgt, verschilt per dag.

Check de verspillingsbakken

Winkels die niet aan Too Good To Go meedoen, hebben vaak een verspillingsbak in de winkel staan. In deze bak of koeling liggen producten die nog heel kort houdbaar zijn. Daardoor zijn ze sterk afgeprijsd. Dus vandaag kopen, is vandaag eten voor een kleine prijs.

Check de kiloprijs van boodschappen

Eigen merk goedkoper? Dat is niet altijd waar. Check daarom altijd de prijs per kilo of prijs per liter van het eigen merk en het A-merk. Die kunt u vinden op de kaartjes onder de producten. U zult zien dat de schijn soms bedriegt.

Ritje door de polder

Koopt u het eten rechtstreeks bij de boer, dan is dat vaak goedkoper dan in de supermarkt. Veel boeren verkopen tegenwoordig ook aan consumenten. Denk aan zuivel, kaas, groenten en fruit. Dus stap in de auto of pak de fiets en rij langs de verschillende boeren in uw omgeving.

Bloemen van het veld

In heel Nederland zijn verschillende pluktuinen te vinden. In een pluktuin mag u zelf bloemen van het land halen. U krijgt een schaartje en mag op het land zelf een eigen boeket plukken. Naast dat u aan het eind een mooie bos bloemen op tafel heeft staan, is het gelijk een uitje.

Prijs van boodschappen blijft voorlopig hoog

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (5)

  Volgens supermarktdeskundige Paul Moers Het valt Reuze mee. NL. is volgens Moers het derde goedkoopste supermarktland. Meneer Moers, de beste supermarktdeskundige is de vrouw of man met een kleine beurs. Goedkoop of duur is relatief. Welke producten zijn duur en welke goedkoop. De kwaliteit mag je ook mee rekenen. Een kilo knaller van de supermarkt is wel van een andere kwaliteit en voedingswaarde dan van een echte goede slager. Meer voorbeelden kunt u zelf bedenken hoop ik.

  Ritje door de polder: reken wel even de autokosten (benzine en km-afschrijving, verzekering) erbij, en vraag je dan af of je nog wel goedkoper uit bent.

  Wees realistisch: vergelijk niet alleen de prijzen met die in het buitenland, maar ook de honoraria van betaald werk.

  Ik heb vorige week een To Good To Go-pakket gehaald voor €2,99 en daar een week van gegeten; alleen aardappels en vlees of een eitje toegevoegd. Totaal voor dus +/- €10 a €12 gegeten. Daarnaast natuurlijk wel ook nog brood, boter en beleg gekocht, maar alleenwonend doe ik met een brood een week en beleg kan je net zo duur maken als je wilt.

  Een verrassing box is misschien leuk maar niet als je alleen woont, zeker niet als je probeert gezond te eten wat de seizoenen geven. Natuurlijk leuk aangeboden en voor de winkelier batig maar zelf boodschappen doen en gewoon naar een dag markt gaan en kopen wat je vers nodig hebt, vooral niet meer, anders met de buren afspraken maken, vergt misschien wat tijd maar loont wel. Dat is mijn ervaring, vers is naar mijn smaak ook altijd smakelijker dan b.v. diepvries. Prima als het niet anders kan, ook voordeliger als de groenten niet van het seizoen zijn. Veel supermarkten hebben aanbiedingen als groenten en vruchten in het seizoen zijn, dus eten wat het seizoen geeft is altijd voordeliger.

  In onze NL drang naar korting weten de supermarkten handig gebruik te maken van slinkse prijsverhogingen. Bijv. flesje AH water met n smaakje van €0,33 naar €0,54. Eventjes in de reclame 3 voor €1,- en dan Bingo! Kleenex tissues stapsgewijs verminderd van inhoud : van 100 naar 80 naar 70 naar 62 (heel klein op de verpakking gemeld) bruto en aanbiedingsprijzen verdubbeld! Laten we het Duitse systeem invoeren: lage prijzen per stuk. Nu ben je in NL de sjaak als iets niet in de reclame is.