Registeren Inloggen

Zo profiteert u van aanbiedingen in de supermarkt

Een goede aanbieding, daar zeggen maar weinig mensen nee tegen. Toch blijken sommige aanbiedingen in de supermarkten helemaal niet zo voordelig te zijn voor de consument. Zo betaalt u bij sommige supermarkten bij de kassa regelmatig meer dan de actie aangeeft. Hoe u wel echt profiteert van aanbiedingen, zetten wij voor u op een rij.

Aanbod en prijs maken het verschil

Als eerste is het goed om te weten dat het vaste aanbod en de prijzen van een winkel het verschil maken. Heeft een supermarkt een groter aanbod, dan zijn er meestal ook meer aanbiedingen. Liggen de prijzen meestal wat hoger, dan zijn de aanbiedingen vaker voordeliger, dan die bij een winkel waar de prijzen sowieso al wat lager liggen. Bedenk daarom van tevoren goed waar u uw boodschappen wilt doen. Vergelijk ook eventueel de vaste- en aanbiedingsprijzen van verschillende winkels.

Alleen maar aanbiedingen kopen

Wilt u een stuk voordeliger uit zijn wanneer u boodschappen doet? Dan kunt u volgens Laurens Sloot, hoogleraar Ondernemerschap in de detailhandel en directeur van EFMI Business School, het beste alleen maar aanbiedingen kopen. Daarmee bespaart u volgens hem maar liefst 30 tot 35 procent op uw boodschappen. Hij vertelt aan NU.nl dat u bij een spontane aanbieding zo’n 7,5 procent bespaart. Koopt u boodschappen die in de folders staan? Dan kunt u volgens de hoogleraar zo’n 15 procent goedkoper uit zijn.

Kijk naar kilo, liter of stukprijs

Daarnaast is er nog een trucje om een goede deal te scoren. Budgetblogger Minke van Kuijen, van bespaarblog Gierige Gerda, vertelt in een eerdere uitzending van Meldpunt en aan NU.nl haar ultieme bespaartip: kijk bij aanbiedingen altijd naar de kilo-, liter- of stukprijs. “Op grote verpakkingen zitten zelden aanbiedingen, maar soms zijn deze alsnog goedkoper dan een kleinere verpakking waar wél een aanbieding op zit”, vertelt ze aan het nieuwsplatform. Ook geeft ze in Meldpunt nog een ander advies: ”Koop nooit iets wat in de reclame is, terwijl u het eigenlijk helemaal niet nodig heeft”.

Check, check, dubbelcheck

Controleer tot slot altijd uw kassabon. Zoals we al eerder aangaven, komt het nog regelmatig voor dat supermarkten u (al dan niet per ongeluk) de vaste prijs bij de kassa laten afrekenen. Hierdoor bent u alsnog duurder uit dan u wilt. Merkt u een fout op? Geef dit dan aan bij de desbetreffende supermarkt. Wellicht haalt u daar ook nog iets uit. Zo zegt bijvoorbeeld een woordvoerder van supermarktketen Jumbo tegen RTL Nieuws “dat klanten een product gratis krijgen in het geval zij een afwijking constateren tussen de prijs bij het winkelschap en de prijs aan de kassa”. Check, check, dubbelcheck dus.

(Bron: NU.nl, RTL Nieuws, NOS. Foto: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    Prima tips 👍