Registeren Inloggen

Bel deze nummers als u vragen heeft over corona

Heeft u vragen over het coronavirus? Heeft u hulp nodig? Of wilt u gewoon even uw verhaal kwijt? Dan kunt u bij verschillende organisaties terecht. In dit artikelen geven wij u een overzicht van de diverse instanties die u kunt bellen.

Heb ik corona?

Als u vragen heeft over het coronavirus en de maatregelen van de overheid bel dan het publieksinformatienummer van de overheid: 0800 1351. Dit nummer is elke dag bereikbaar van 8 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds. Belt u vanuit het buitenland? Dan is het nummer +312 0205 1351. Wilt u in contact komen met het RIVM of de GGD, dan kunt u ook bellen met 0800 1351. Wilt u alle informatie lezen die door de overheid wordt verstrekt? Dat kan op deze website van de Rijksoverheid.

Ik voel me eenzaam

Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Dan kunt u met verschillende instanties bellen. Bijvoorbeeld bij De Luisterlijn (24 uur per dag, 7 dagen per week.) Het telefoonnummer is 0900 0767. Chatten kan ook, via deluisterlijn.nl. In dit artikel leest u meer over deze stichting.  Daarnaast kunt u ook bellen met de luisterlijn van seniorenorganisatie KBO-PCOB op 030 3400 600 (ma t/m vrij vanaf 09:00 uur) De luisterlijn van het Rode Kruis heeft als nummer 070 44 55 888 (ma t/m vrij van 09:00 uur tot 21:00 uur). Dit nummer is ook op zaterdag bereikbaar van 10:00 uur ’s ochtends tot 16:00 uur ’s middags. Bij het Rode Kruis kunt u ook terecht met vragen of voor advies.

Ik ben mantelzorger

Wilt u weten of u nog mag mantelzorgen? Of wilt u even uw hart luchten? Dan kunt u bellen met de Mantelzorglijn op 030 7606 055. Deze telefoonlijn is speciaal bedoeld voor mensen die voor naasten zorgen. Het nummer is op werkdagen bereikbaar (09:00 uur t0t 17:00 uur).

Ik wil mijn hulp aanbieden

Wilt u zelf vrijwilliger worden bij De Luisterlijn? Dat kan! Meldt u aan via de website van de Luisterlijn. Wilt u boodschappen doen voor een ander? Of medicijnen ophalen? Op de website heldnodig.nl ziet u wie in Nederland hulp nodig heeft. Kunt u iemand uit de brand helpen? Laat het dan via de website weten. Ook als u een hulpverzoek heeft, kunt u zich daar opgeven. Op Twitter kunt u ook uw hulp aanbieden. U gebruikt daarvoor de hashtag #coronahulp. Bent u oud-medewerker in de zorg?  NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden, komt graag met u in contact. Ook als u geen geldige BIG-registratie meer heeft. NU’91 wil extra zorgverleners kunnen inzetten op de juiste plek.  Via deze link kunt u zich aanmelden.

Maaltijden, bloemen en zingen: Nederland helpt tijdens corona

Geef een reactie