Registeren Inloggen

Hoe groot is het risico op besmettingen in uw kerstbubbel?

Ook dit jaar komen we door corona weer in kleine kring bij elkaar met de kerst. Want we mogen maar maximaal 4 personen ontvangen tijdens de feestdagen. Maar hoe klein is die kring in werkelijkheid? Onze animatievideo laat zien dat dit nog wel eens groter kan zijn dan u denkt.

Handel alsof u besmet bent

Voordat het kerstmis is hebben diverse deelnemers aan het kerstdiner al vele anderen gezien. De kans is daarom groot dat ze een hele serie besmettingen in gang zetten. Dus als u in delen mensen gaat uitnodigen, heeft u in feite nog net zoveel contact als in een grotere groep. Want een gast op uw diner kan al een aantal dagen besmettelijk zijn en nog niks voelen. Daarom is het belangrijk, voor wie familie ontvangt of bezoekt, dat u “handelt alsof u besmet bent.” U blijft op afstand en laat iemand met schone handen de glazen en het servies neerzetten. Ook zet u een raam open voor de ventilatie.

Veilige alternatieven voor diners

Sommige mensen kiezen voor een sneltest voor alle genodigden. Maar wat zeggen die uitslagen als u nog geen klachten heeft? De kans is niet uitgesloten een negatieve (zelf)test te hebben terwijl u wel al corona heeft. Ook heeft nog niet iedereen een boosterprik ontvangen. Dus onderschat het niet. Voor wie het niet vertrouwt: een strandwandeling kan een goed alternatief zijn voor een bezoek aan huis. En een borrel kan een goed alternatief zijn voor een diner. Want het is gemakkelijker om afstand te houden bij een borrel. Neem dus zoveel mogelijk het zekere voor het onzekere.

Hoe gaat u (veilig) kerst vieren? Laat het ons weten in de reacties!

Tips voor een goedkoop en toch luxe kerstdiner

Geef een reactie

Reactie

    […] groot de kans op een besmetting in uw kerstbubbel kan zijn? Bekijk dan bovenstaande video, of lees dit artikel uit 2021. Let wel: sommige informatie in dit artikel kan verouderd […]