Registeren Inloggen

Tips voor een goedkoop en toch luxe kerstdiner

Met kerst denken we al gauw aan lekker en veel eten. Maar dat kan hoog oplopen in de kosten. Daarom zetten wij tips op een rij om voor minder geld, toch een luxe kerstdiner te hebben.

Verdelen

Zit u met kerst met verschillende vrienden of familie? Spreek dan af dat iedereen een gerecht maakt. Verdeel bijvoorbeeld voor, hoofd- en nagerecht. Zo’n verdeling is ook nog leuk omdat iedereen dan kan genieten van elkaars gerecht. Plus: zo worden de taken en de kosten verdeeld, wel zo eerlijk.

Vlees en vis

Vaak kosten vlees en vis best wel wat geld. Wilt u een luxe kerstdiner voor weinig? Bekijk dan eens vegetarische gerechten. Bijvoorbeeld een risotto, quiche of pasta met paddenstoelen. Deze kosten vaak minder geld, maar hoeven zeker niet minder lekker te zijn. Daarbij is het ook nog eens diervriendelijk en goed voor het milieu.

Supermarkt vergelijken

Misschien voor de hand liggend, maar doe de inkopen voor het kerstdiner bij goedkopere supermarkten. Ook als die iets verder weg zijn.

Too good to go

Too good to go is een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Met deze app kunt u bij winkels in de buurt zien waar u een pakket eten kunt ophalen voor weinig geld. Dit kan bij bakkers, supermarkten, slagerijen en groenteboeren. Wat er precies in de box zit, staat vaak in de omschrijving.

Koopjesjagen

Begin op tijd met eten inkopen voor het kerstdiner. Ziet u nu bijvoorbeeld vlees of vis in de aanbieding, sla dat dan in en bewaar het in de vriezer. Dan kunt u dit voor het kerstdiner gebruiken. Ook rond de feestdagen zelf zijn vaak allerlei aanbiedingen. Maar ook hierbij is het slim om deze te vergelijken met andere supermarktaanbiedingen.

Zelf maken

Tegenwoordig zijn er allerlei (delen van) gerechten al voorverpakt of voorbereid. Dat is fijn, maar dat kost regelmatig ook wat meer. Wilt u dus wat besparen, laat de voorverpakte of voorbereide producten dan liggen. Bereken of het goedkoper is om de producten los te kopen en het gerecht zelf te maken. Is dat het geval? Maak het dan zelf. Smaakt net zo lekker en is zonder allerlei toegevoegde zouten en suikers vaak nog gezonder ook.

Geef een reactie

Reactie

    […] Tips voor een goedkoop en toch luxe kerstdiner […]