RegisterenInloggen

Meer dan 9000 mensen krijgen Pfizer na AstraZeneca

Ongeveer 9100 mensen hebben vrijdag hun geplande tweede AstraZeneca-prik ingeruild voor een inenting met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Dat laat GGD GHOR Nederland weten. Deze mensen hoeven niet naar hun huisarts of arts, maar kunnen binnenkort bij een vaccinatielocatie van een GGD terecht voor de nieuwe prik. Voor het eerst is het mogelijk om vaccins te combineren.

100.000 mensen wachten op tweede AstraZeneca prik

Ongeveer 100.000 mensen hebben een eerste prik met AstraZeneca gehad en wachten nog op hun tweede prik. Zij mogen, als zij dat willen, hun afspraak veranderen via het afsprakennummer 0800-7070. Mensen die in 1956 of daarvoor zijn geboren, hebben vanaf vrijdag die kans. Vanaf zaterdag volgen mensen uit 1957. Volgende week volgen de andere groepen: mensen uit 1958 kunnen vanaf maandag bellen, mensen uit 1959 vanaf dinsdag en mensen uit 1960 vanaf woensdag. Alle andere volwassenen die nog een AstraZeneca-prik zouden krijgen en liever Pfizer/BioNTech hebben, kunnen vanaf donderdag bellen. Dit schema kan nog worden aangepast.

Zelfde bescherming

Zorgminister Hugo de Jonge gaf onlangs toestemming om deze vaccins te combineren, na een advies van de Gezondheidsraad. Uit onderzoek naar antistoffen blijkt dat de combinatie van een eerste vaccinatie met AstraZeneca en een tweede prik met Pfizer/BioNTech net zo goed beschermt tegen ernstige ziekte als twee doses van het AstraZeneca-vaccin.

Huisartsen niet blij

Huisartsen zijn niet te spreken over het besluit van de minister. Zij zijn al sinds februari bezig met vaccineren met AstraZeneca. Het is niet duidelijk hoeveel mensen nog komen opdagen als ze de AstraZeneca-prik van de huisarts mogen inruilen voor een prik met Pfizer/BioNTech bij de GGD. Ondertussen hebben huisartsen wel alle uitnodigingen, locaties en medewerkers geregeld, en hebben ze dus allerlei kosten gemaakt, klaagt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Geen tweede prik na ernstige bijwerkingen

Mensen die na de eerste prik AstraZeneca last hebben gekregen van een ernstige bijwerking, zoals lekkende haarvaatjes of een combinatie van bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes, mogen geen tweede prik AstraZeneca krijgen en ook geen vervangende prik van Pfizer/BioNTech. Het advies aan hen is om voorlopig geen tweede inenting te krijgen.

Bron: ANP

Geef een reactie

Reactie

 1. Hoe durft de Jonge dat te beweren ik ben al sinds maart bezig het RIVM zover te krijgen om de al lang bekende studiegegevens betreffende Delta (B_1.617.2/3) gevolgen in India, Australië en Azië te verwerken in hun “Vaccin in het kort” beschrijvingen.

  Daar staat dat nu gelukkig ietwat actueler, inclusief de dringende oproep ook bij buikklachten na vaccinatie direct naar een huisartsenpot te gaan.

  Er kan namelijk ook trombose in de Lever(slag) ader structuur optreden bij gebruik van ChAdOx1-s (bekend onder merknamen Vaxevria/Covishield/Janssen. Dit kan tot geelzucht en hele nare stofwisselings en verterings problemen zorgen.

  Zie hiervoor de desbetreffende studies op NEMJ. org

  Het is allang bekend dat het buitensporig aantal doden van meer dan 300.000 in India, en de onverwachte uitbraken in Australië gedeeltelijk te wijten zijn aan de breoerde effeacy van ChAdOx1-s ten opzichte vande VOC Delta (B_1.617.1/2)

  Astra Zeneca en Janssen hebben een werkelijke werkzaamheid van soms nog geen 44% afhankelijk van de populatie opbouw.

  1 prik mNRA, of het nu Phfizer of Moderna is gaaft al 78/82% bescherming, 2 prikken 95/94% na twee weken compleet ingeent te zijn.

  Er liggen nog dik 2 miljoen doses bij het RIVM op de plank aan Pfizer volgens de betrouwbare cijfers van de Europese CDC.

  Er zijn dus ruim voldoende dosis om gewoon iedereen te vaccineren met mNRA, die absurde en psychologisch fnuikende cohorten aanpak zorgt alleen maar voor nog meer onnodige zieken en doden, maar vooral vaal Astra Zeneca gevaccineerden die denken dat ze optimaal beschermd zijn en dus geen afstand meer houden, weigeren mondkapjes te dragen (zie ook engelse ministe die met AZ gevaccineerd is en toch nu Covid heeft) en zo als SARS verspreiders voor verdere verspreiding en vooral nieuwe mutagenen zorgen. ..

  Hier de werkelijke cijfers van de hoeveelheid geleverde vaccins, en de werkelijke aantallen gevaccineerden.

  Nederland is het enige land met zoveel ondeugdelijk gevaccineerden op Engeland na.

  Bekijk het enorme veschil tussen geleverde doses en gezette prikken eens en verbaas je over de leugens van CDen VVD.

  https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/data-covid-19-vaccination-eu-eea