Registeren Inloggen

Oma Cor van Delft woont weer in de buurt van haar familie

Cor van Delft (86) moest naar een verpleeghuis. Ze werd geplaatst in Den Haag, ver van haar familie waar ze wegkwijnde. Maar goed nieuws, oma is verhuisd en lacht weer!

Wegkwijnen ver van huis

In de uitzending van Meldpunt van 7 juni maakten we kennis met Cor van Delft (86), de demente moeder van Rina van Gulik. Zij kan niet meer zelfstandig thuis wonen en staat op de wachtlijst voor een verpleeghuis in Woerden. Als de nood te hoog wordt, accepteren mevrouw en haar familie een plek in een verpleeghuis in Den Haag, 50 kilometer van Woerden. Maar zo ver weg van familie en vrienden voelt mevrouw Van Delft zich doodongelukkig en kwijnt ze weg, tot groot verdriet van haar kinderen en kleinkinderen. Dit is te zien in een aangrijpende reportage over het tekort aan plekken in verpleeghuizen.

“Ze lacht weer”

Deze zomer komt er schot in de zaak, zo blijkt uit een positief bericht dat Meldpunt van de familie ontving. Mevrouw Van Delft vindt een plek in een zorgcentrum in Kamerik, op slechts vier kilometer van Woerden. “Dit geeft zoveel rust”, zegt dochter Rina van Gulik. “Ze heeft het helemaal naar haar zin, ze lacht weer en dat heb ik lang niet bij haar gezien.”

Weer bijna elke dag visite

Ook kleinzoon Dennis van Gulik is opgelucht. “Oma voelt zich meteen op haar gemak in Kamerik. Het is voor ons makkelijk te fietsen, dus krijgt ze bijna iedere dag weer visite! Nogmaals bedankt voor jullie aandacht, dat heeft zeker bijgedragen aan deze verhuizing veel dichter bij huis.” Dennis maakte de foto boven dit artikel. Hierop ziet u Cor van Delft met haar kleinzonen Dennis (links) en Michel van Gulik (rechts).

Geef een reactie