Registeren Inloggen

VIDEO: Wachtlijsten voor verpleegzorg lopen steeds sneller op

Al vijf jaar groeien de wachtlijsten voor verpleeghuizen. Maar het afgelopen jaar gaat het ineens heel snel. Hierdoor lopen ook de wachttijden voor een plek in het verpleeghuis op.

Meneer Fieret staat al een jaar op een wachtlijst voor een verpleeghuis en moet nóg een jaar wachten. Hij is diabeet, heeft een pacemaker, een stoma en een urologisch probleem. Daarnaast lijdt hij aan dementie. Desondanks woont hij noodgedwongen zelfstandig met ondersteuning van thuiszorg.

Ver van huis

Door het tekort aan verpleegbedden worden mensen, als er sprake is van een spoedgeval, in een verpleeghuis in een andere stad geplaatst. Dat gebeurde bij Mevrouw van Delft uit Woerden. Zij komt uiteindelijk in een verpleeghuis in Den Haag. Ver van huis.

Bijbouwen

Om de grote vraag naar verpleeghuisplekken op te vangen wordt er wel bijgebouwd, maar veel te weinig. Meldpunt neemt een kijkje bij de bouw van een verpleeghuis in Ermelo.

Verder kijken

Als er honderden verpleeghuizen worden bijgebouwd is het probleem nog niet opgelost. Want waar is het verzorgend personeel dat in deze huizen moet gaan werken? Bekijk de video.

Merkt u dat u meer behoefte heeft aan hulp, of ziet u dat uw familielid of buur hulp nodig heeft? Meldpunt zet op een rij welke soorten hulp er zijn, en bij wie u kunt aankloppen om dit te krijgen.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Wat een slappe uitzendingen niets nieuws gehoord.
    Deze dames zouden wel wat feller mogen zijn, geven weer politiek correcte antwoorden, de mensen die hun hele leven hard gewerkt hebben laten we gewoon stikken.
    En dat dit onze politieke keuze was klopt niet, de politiek komt zijn beloftes niet na
    Gooien het bij de gemeente over de schutting en die zij. Totaal niet capabel, en geven geld liever aan prestige projecten zoals een onnodig nieuw stadhuis in Hengelo Voor , ouderenzorg en jeugdzorg is geen geld

    […] Wachten Als die beslissing, binnen 6 weken, is genomen, dan wordt u in een verpleeghuis geplaatst. Maar door het tekort aan verpleegbedden werken veel verpleeginstellingen met lange wachtlijsten en wachttijden. Zeker wanneer u voorkeur hebt voor een bepaalde instelling. Is uw situatie onhoudbaar en is direct opname gewenst, dan kunt u in een crisisbed worden geplaatst. Wel kan dit mogelijk ver buiten uw eigen regio zijn. […]