Registeren Inloggen

VLOG: Fysiotherapie via een beeldscherm is een ramp

Door de coronacrisis werken veel zorgverleners op afstand. Anco van den Berg heeft een spierziekte en krijgt nu fysiotherapie via beeldbellen. Dit is niet ideaal en zijn lichaam gaat erop achteruit. Wijkverpleegkundige Eline van Wijngaarden vlogt over wat het doet met haar patiënt.

Fysio op afstand

Anco van den Berg (51) heeft de spierziekte Polyneuropathie. Door deze ziekte werken zenuwen op meerdere plaatsen in het lichaam niet goed. Normaal gesproken krijgt hij veel fysiotherapie, maar door de coronacrisis kan dat alleen via beeldbellen. Ook de wijkverpleging komt nu minder vaak langs en deze twee dingen samen hebben gevolgen voor Anco’s gesteldheid.

Veel pijn

Anco merkt dat hij de afgelopen weken achteruit gaat. ‘Ik heb veel pijn in mijn knieën en in de heupen. Ik kan heel slecht fietsen en het lopen is een stuk achteruit gegaan. Zelfs het staan is vervelend geworden.’

Slechte verbinding

Zijn fysiotherapeut, Lizette Schot van Fysiopraktijk Nederveluwe, ziet hem het liefst in het echt. Maar dat was de afgelopen weken niet mogelijk. Het videobellen valt niet mee. Ze hebben last van een slechte verbinding en dat belemmert de behandeling. Toch is het wel een manier om in contact te blijven met patiënten.

Fysio weer open?

Op donderdag 30 april is bekendgemaakt dat Fysiotherapeuten weer meer patiënten fysiek mogen behandelen. Vanaf maandag 4 mei gaan praktijken weer gedeeltelijk open. Mensen met ernstige klachten krijgen voorrang op mensen die minder noodzakelijke therapie nodig hebben. Of Anco weer snel naar de fysiotherapeut kan, weet hij nog niet. Maar hij hoopt natuurlijk van wel.

Geef een reactie