Registeren Inloggen

Zorgmedewerkers gooien heupen los op gospelbeat

Kent u de Jerusalema Challenge al? Dit is een swingende gospel uit Zuid-Afrika. Voor zorgmedewerkers wereldwijd een troostlied. Ziekenhuizen en zorginstellingen uit heel Nederland doen het bijbehorende dansje.

Hoop in coronatijd

Ook de medewerkers van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven doen mee aan de challenge. Het initatief komt van een OK-medewerker die het lied op YouTube zag, vertelt woordvoerder Roel Rambags. “Het dansje symboliseert hoop in coronatijd. En geeft weer nieuwe energie. We laten hiermee zien dat er in het ziekenhuis ook mooi dingen gebeuren. En dat we het samen doen.”

Zware eerste coronagolf

De medewerkers van het Catharina Ziekenhuis hadden het zwaar tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020. “Maar samen hebben we de klus geklaard.” vertelt de woordvoerder. “We zijn één team met één taak en dat laten we nu met dit filmpje ook zien. Het is continu ‘corona’ en we willen met de dans een positieve vibe door de regio laten gaan.” En dat is het ziekenhuis gelukt. Het filmpje is op Facebook inmiddels al 4,5 miljoen keer bekeken. En op YouTube bijna 300.000 keer.

Tekst gaat verder onder video. 

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Zo gepiept

In de clip danst bijna elke medewerker mee. Van schoonmaker tot leden van het Raad van Bestuur. “Op donderdagmiddag na de dienst hadden we afgesproken op het veld buiten, voor het ziekenhuis. Uiteraard hebben we goed gekeken hoeveel mensen we op 1,5e meter afstand mee konden laten doen. Later kwamen er  nog losse filmpjes van de OK en de Intensive Care. En die hebbben we er doorheen gemonteerd”, zegt Rambags.

Doet u ook mee?

Niet alleen het Catharina Ziekenhuis heeft de Jerusalema Challenge geaccepteerd. Ook medewerkers van Medisch Centrum Leeuwarden, het Deventer Ziekenhuis, het Diakonessenhuis, Bravis Ziekenhuis, Ziekenhuis TjongerschansNij Smellinghe, Martini Ziekenhuis, Rijnstate Ziekenhuizen, het Laurentius Ziekenhuis, Treant Zorggroep, Zorgcentrum de Wijngaerd, wijkzorgcentrum de Firenschat en woonzorgcentrum de Westerkim doen het dansje.  Wilt u zelf het dansje leren, kijk dan naar de clip hieronder.

 

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

7 dingen die YouTube te bieden heeft aan 50-plussers

Geef een reactie

Reactie

    GOEDE-MIDDAG…IK HOORDE HET BERICHTJE OP DE RADIO…NATUURLIJK GIING IK BIJ OMROEP MAX KIJKEN,EN JA HOOR DAAR ZAG IK HET LEUKE FILMPJE MET HET OOK VOOR MIJ EEN HELE GOEDE OEFENING NA MIJN NW.HEUP OPERATIE KORT GELEDEN …GA HET ZEKER 2X PER DAG BIJ MIJN FYSIO OEFENINGEN DOEN….WAT ZAL IK DAN WEER SNEL OP DE BEEN ZIJN!!