Registeren Inloggen

Auto verkopen? Let op deze oplichtingstruc

Heeft u een auto die u wilt verkopen? Let dan bij de verkoop goed op dat u niet wordt opgelicht met een nieuwe truc, waardoor uw auto ineens minder waard lijkt.

Auto verkopen

Uw auto verkopen aan iemand die het voertuig een tweede leven geeft is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Tenminste, als u de echte waarde van uw auto krijgt. En die kunt u mislopen door een nieuwe oplichtingstruc die kopers met verkeerde intenties toepassen.

Olie in de koelvloeistof

Komen potentiële kopers kijken en willen ze een proefrit maken? Let dan goed op. Want tijdens de proefrit kan het gebeuren dat er olie bij de koelvloeistof gegoten wordt. Hierdoor lijkt het alsof er olie in het expansievat van de radiator lekt. En dat zogenaamde probleem kan ervoor zorgen dat u een forse korting wordt afgedwongen op de auto.

Het overkomt een verkoper in Brabant. Nadat hem wordt verweten dat hij een oplichter is omdat hij een auto wil verkopen die technisch niet in orde is, gaat hij na een lange en hevige discussie akkoord met een korting van maar liefst 10.000 euro. De dag erna ziet hij op camerabeelden dat de kopers zelf een vloeistof in de radiator gieten. Contact met de politie leidt echter tot niets, want de kans op een succesvolle rechtszaak is volgens hen erg klein, zo vertelt de man aan de Belgische krant Nieuwsblad.

Checken voor verkoop

Om te voorkomen dat u in een zelfde soort situatie belandt, is het goed om alert te blijven. Een controle van de auto voorafgaand aan de verkoop zorgt ervoor dat u zekerheid heeft over de staat van uw auto. Vertrouw ook op deze uitkomst en laat u niet zomaar overhalen dat er toch iets mis is met de auto. Wijzen de potentiële kopers u op een plotselinge complicatie? Laat de auto dan nog een keer controleren of probeer de oorzaak eerst zelf te onderzoeken, voordat u akkoord gaat met een prijsverlaging.

Mag een afleverpakket bij tweedehandsauto’s? Dit valt er te kiezen

(Bron: Nieuwsblad, NU.nl, Brabants Dagblad. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie