Registeren Inloggen

Verkoper van pannen aan de deur? Oplichting ligt op de loer

Oplichters blijven op iedere mogelijke manier proberen u geld afhandig maken. Zo ook door aan de deur of op straat pannen aan u te verkopen. Zogenaamd een hele dure set, voor een spotgoedkope prijs. Maar trap er niet zomaar in, en let goed op de prijs die u wordt voorgeschoteld. 

Politie waarschuwt

De truc om u pannen aan te smeren, die uiteindelijk van veel minder goede kwaliteit zijn dan u is verteld, is niet nieuw. Al jaren krijgen mensen hiermee te maken. Wel krijgt de politie opnieuw meldingen over deze oplichtingstruc en is er een nieuw detail aan toegevoegd. De politie waarschuwt vooral ouderen en kwetsbaren alert te zijn.

‘Vergeten komma’ bij het afrekenen van de pannen

Zo meldt de politie Walcheren op Facebook dat er 2 personen zijn opgelicht door pannenoplichters die aan de deur pannen proberen te verkopen. Na een mooi verkoperspraatje kunnen de pannen middels pinbetaling direct worden betaald. De oplichter biedt de pan voor bijvoorbeeld 12,99 euro aan. Echter wordt bij het betalen de komma ‘ vergeten’. Hierdoor betaalt u maar liefst 1299 euro voor de pan, in plaats van 12,99 euro.

Wees alert op pannenoplichters

Niet alleen pannen worden gebruikt om u geld afhandig te maken. Ook (merk)kleding of messensets worden aangeboden op straat of aan de deur. Wordt u aangesproken door iemand die u een zogenaamd uitzonderlijke deal aanbiedt? Wees dan alert en ga niet direct op het aanbod in. De kans is namelijk groot dat de kwaliteit van de producten te wensen overlaat en er sprake is van merkvervalsing. Ook loopt u het risico dat u uiteindelijk veel meer afrekent dan u in eerste instantie heeft afgesproken. En onthoud: lijkt het aanbod te mooi om waar te zijn? Dan is dit hoogstwaarschijnlijk ook het geval.

Slachtoffer van oplichting?

Ziet u dat er soortgelijke producten op straat of aan de deur worden aangeboden, of vertrouwt u de situatie niet? Noteer of fotografeer dan (het kenteken van de auto van) de verkoper. Neem vervolgens contact op met de politie om melding hiervan te doen. Bent u slachtoffer geworden van (dit soort) oplichting? Neem ook dan contact op met de politie.

(Bron: Politie, Walcheren, Archief. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie