Registeren Inloggen';

Bouwpensioenfonds verhoogt pensioenen met 14,5 procent

De pensioenen van oud-bouwvakkers, -metselaars en -timmerlieden gaan op 1 januari 2023 met ruim 14 procent omhoog. Dat heeft pensioenfonds voor de bouwnijverheid bpfBOUW bekendgemaakt. Voor de verhoging heeft het fonds een afweging gemaakt tussen de financiƫle draagkracht van het fonds en de hoge inflatie.

Grootste verhoging pensioenen ooit

Bestuursvoorzitter Eline Lundgren van bpfBOUW is erg blij de grootste verhoging ooit van de pensioenen van haar fonds aan te kunnen kondigen. “De prijzen zijn het afgelopen jaar enorm gestegen en dat leidt soms tot vervelende situaties”, verklaart Lundgren de beweegreden van het fonds. Ook voor mensen die nu nog sparen voor hun pensioen is de verhoging goed nieuws, benadrukt ze. “Ook hun opgebouwde afspraken worden verhoogd.”

Waardoor zo’n flinke pensioenverhoging?

De verhoging met 14,52 procent is mogelijk omdat de dekkingsgraad van bpfBOUW het afgelopen jaar flink steeg. Door de hogere rente hoeven pensioenfondsen minder geld in kas te hebben om aan toekomstige aanspraken te voldoen.

Beter dan vorig jaar

Dat de verhogingen komend jaar uitzonderlijk zijn, blijkt tevens uit eerdere stijgingen. Dit jaar, in 2022, gingen de pensioenen bij bpfBOUW namelijk met haast 2,6 procent omhoog. Komend jaar (in 2023) verhoogt ook het pensioenfonds voor de zorg (PFZW) hun pensioenen, met 6 procent.

(Bron: bpfBOUW, ANP. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord