Registeren Inloggen

Elles verrast 3 mensen met ABP-aanvulling

Heb ik ook recht op een pensioenaanvulling van het ABP? Met die vraag benaderen duizenden mensen de afgelopen twee weken de redactie van Meldpunt en de MAX Ombudsman. Want wat als ik gescheiden ben, als sprake is van een overlijden, of overdracht van opgebouwd pensioen naar een ander pensioenfonds? Meldpunt en de MAX Ombudsman gaan met de vraag van drie kijkers aan de slag. Met verrassend resultaat!

Duizenden euro’s

De golf aan reacties van kijkers volgde na het nieuws in Meldpunt dat duizenden ABP-gepensioneerden nog recht hebben op een aanvulling. Ze kunnen die krijgen als ze vóór 1995 met een partner gelijktijdig werkten en pensioen hebben opgebouwd. In dat geval kunnen mensen in aanmerking komen voor een verhoging van hun pensioen, van tientjes of zelfs honderden euro’s per maand. Zijn ze al een poosje met pensioen, dan is ook nog een eenmalige nabetaling mogelijk van achterstallig pensioen. Die kan in de duizenden euro’s lopen.

Scheiding, overlijden, overdracht

Kijk hoe dit uitpakt voor drie kijkers, die verrast worden door een telefoontje van Meldpunt-presentator Elles de Bruin. Ze spreekt Charles Blonk (61), die decennia lang bij de marine heeft gewerkt, daar ABP-pensioen heeft opgebouwd, en is gescheiden en weer getrouwd. Annie Scherstra (74), heeft haar pensioenpot bij ABP al in de jaren negentig overgedragen naar zorgfonds PFZW. Monica van den Heuvel (61), komt in actie voor haar zeer onlangs overleden vader, met ABP-pensioen.

Geef een reactie

Reacties (21)

  Goed gedaan Omroep MAX, beeeeeeeeeeeeeeeere goed.

  Goed werk omroep max

  Met spanning wacht ik het bericht van ABP af. Maar hoe kan ik de berekening van ABP controleren?

   Ik ga ervan uit dat je bij het ABP moet zijn, voor uitleg van de berekening.

  Ik wacht nog op een formulier wat ik van Max zou krijgen,het zou mij via de mail toegezonden worden

  Ik word een beetje moe van die rijke ouwe zeurpieten die nooit genoeg hebben.
  Vrijwel alle ouwe “boomers” hebben meer dan genoeg geld.
  Al dat gezeur , bah

   Slome ouwe slak versus snelle popi-jopie
   Deze “afterboomer” is nu al bang iets tekort te komen.
   Advies: ga in een booming business! 🔊👍

   Dat je geen verstand van zaken hebt is duidelijk, maar verschuil je niet achter een naam die waarschijnlijk op geen enkele manier je werkelijke kwaliteiten weergeeft.

   Als jij nu niet weet waar je het over hebt, hou dan alsjeblieft je domme mond hier. Jij bent typisch een zeer afgunstig gevalletje dat waarschijnlijk zelf nooit gewerkt heeft of heeft gestudeerd/nog studeert totaan je 30e en nog nooit 1 cent heeft bijgedragen aan de maatschappij. Snelle Jopie, verschuil je toch niet achter zo’n naam, maar kom gewoon open voor de dag met zulke reeacties zeg. Ik word eens een beetje kotsziek van mensen zoals jij!

   Ja, die millennials zijn al heel gauw moe en dan krijgen ze een burn out en ach ach ach, stress stress stress tot een uur of zes en druk druk druk en nog straatarm zijn ook. Wat zijn we toch zielig en maar zeuren tegen die oudere landgenoten die al meer dan tien jaren niet geïndexeerd zijn op hun pensioen door het ABP maar wel keihard voor een beter vaderland gewerkt hebben voor simpele clowns zoals jij.

  Dank omroep MAX voor weer zo’n goed onderwerp waar ze bij veel instanties liever niets over willen melden dank dank dank

  Hi Hallo Elles.
  Mijn vraag is ben 21 jaar getrouwd geweest dus gescheiden.Helaas.Mijn Ex is heel erg is inmiddels overleden heel ziek.Hij was hertroued.Nu kreeg ik wat ik eerst niet wist de pensioen dat ik 21 jaar was getrouwd.Ik kreeg iets omna bij 495 euro.Ik dacht ik ben helaas ziek en kan niet veel dacht mooi kan ik iets meer doen voor de kleinkids.Dat doe ik wel.Maar ik heb wao uitkering van 11.50 met 495 bijna 1600.Maar ik krijg geen huursubsidi 200 net meer moet nu alles betalen gemeente belastingen waar ik.kwijt gescholden was.En kom nergens meer in aanmerking.En krijg nu ook belastingaanslagen nooit gehad.En heb vakantiegeld waar de helft ook zeker naar de Belasting gaat.Ik neb een bewindvoerder die nu regelt afbetaling belasting.Voor mij klinkt dat nu als schuld.Dat is het niet.Maar ik denk zelf dat ik 35 euro meer hebt met mijn uitkering.Ja bruto heel veel.Maar dat is niet zo.Ik heb wel eens gezegd weg met pensioen.ABP heb ik.Maar ze zeggen je hebt toch iets.Voor mijn ex heel harde werker.Is dat ook heel naar.Hij is er niet meer 59 jaar weg.Kids geen papa meer geen opa.En ik denken mensen jij hebt pensioen zoals vele zeggen maar dat is niet zo.Ik hoor graag iets waarom dat dit zo is.Ik zit scootmobiel zuurstof verkeerde operatie niet zielig hoor(soms)maar ja dat is nederland denk ik zo.Maar ik hoor dan ook dat ook jullie zeggen wat fijn pensioen.Maar dat krijg ik wel.Maar andere dingen niet.Kunt u dat uitleggen.
  Mijn dankgroetjes Marion de ridder.En succes.Dus of je blij moet zijn met pensioen ABP.

  Mijn man heeft ook abp pensioen en ik werk nog hoe kom ik erachter dat hij ook in aanmerking komt voor een aanvulling

  Groetjes ineke geelhoed

  Mijn echtgenote heeft in de periode rond 1959-1970 gewerkt bij een architectenbureau. Ikzelf was toen in dienst bij Defensie. Na mijn dienstijd heb ik netjes een brief gekregen van het aantal dienstjaren (>10 jaar). Mijn echtgenote heeft nooit een schrijven gekregen over een wel/niet opgebouwd pensioen. Wat zijn op dit moment onze rechten en wat adviseert u ons nu te doen.
  Alvast dank voor uw reactie.

  Ik voel me weer zo gezegend in mijn huwelijk nadat dokter osagiede mijn man terugbracht die zich 3 maanden lang met mij scheidde. Ben Giovanni Roel op naam uit Amsterdam. Hoewel ik monden over mijn hele lichaam heb, is het niet genoeg om dokter Osagiede te bedanken voor zijn hulp in mijn leven. Mijn man ging 3 maanden met me uit elkaar en had zonder hem pijn en pijn. Dus ik zocht overal hulp, maar niets lukte niet totdat ik dokter Osagiede bedoelde met wie ik online contact heb opgenomen. Ik legde hem mijn situatie uit en hij beloofde dat mijn man binnen 24 tot 48 uur bij me terugkomt zolang mijn hart nog steeds voor hem klopt. Ik geloofde in hem en hij bereidde een spreuk voor mij en mijn man belde me precies toen dokter Osagiede zei. Hij pleitte en zei dat hij me terug nodig heeft en nu leven we weer gelukkig voor de afgelopen 9 maanden. Iedereen die mijn artikel leest dat hulp nodig heeft, moet contact met hem opnemen … E-mail: doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp en viber op +2349014523836

  Ik ben in afwachting van het formulier dat MAX mij toezendt. Stel dat je een nabetaling mag ontvangen bij een klein ABP-pensioen, dat zou toch heerlijk zijn.
  Bij voorbaat dank aan MAX voor dit geweldige initiatief.

  Hallo Omroep Max en andere lezers, Ik heb mijn formulier “Samenvallende diensttijd” op 5 februari 2020 naar de ABP opgezonden en heb ook gezien via Mijn ABP dat het daar op 10 februari 2020 is ingescand, maar heb sindsdien niet meer van het ABP gehoord. Hebben jullie ook deze ervaring van het ABP? Of heb je wel een bevestiging gehad? Laat het eens weten. Of zouden we eerst moeten wachten tot dat de kamervragen van het kamerlid Omtzigt (CDA) door de minister zijn beantwoord? Hoe is jullie ervaring? wel bericht gehad? Laat het eens weten aub. bij voorbaat dank

   Hallo, het ABP heeft mij gegarandeerd dat binnen 6 a 8 weken bericht krijg, nadat het formulier door het ABP in heeft gescand. Mijn formulier is ontvangen op 12 februari 2020 en ik krijg in de chat met het ABP te horen dat ik voor 25 maart a.s. bericht ontvang. Succes!

  Ik hoor dat er geen nabetaling of verhoging ABP-pensioen plaats zal vinden omdat de man pensioen heeft opgebouwd bij het Pensioenfonds voor de Bouwnijverheid. Beiden hebben voor 1995 pensioen opgebouwd. Vreemd! Weet iemand hierover meer?

  Ook ik ben bijzonder verrast door het hoge bedrag dat ik zal ontvangen en
  daarnaast zo’ n €50 per maand meer pensioen.
  Zeer bedankt voor de “Tip van Max”

  Vandaag de brief van het ABP gekregen en inderdaad, tienduizenden euro’s toegezegd gekregen. Maar wel NETTO!! Dat betekent dus een flinke aanslag in de inkomstenbelasting volgend jaar. Eigenlijk erg onrechtvaardig want dit was geld waar wij recht op hadden van 2012 tot en met 2019. Als ik het toen gehad had zou ik daar veel minder belasting over betaald hebben. Hoe zit dat?