Registeren Inloggen

Recht op pensioenreparatie? Dit moet je doen.

Als je arbeidsongeschikt bent geraakt, heb je in sommige gevallen recht op een premievrij pensioen. Denkt u dat deze situatie ook op u van toepassing is? U kunt het volgende doen.

Bel het spreekuur van MAX. Dat kunt u doen als u lid bent van deze omroep. De ombudsman maakt een eerste beoordeling. Als je inderdaad in aanmerking lijkt te komen voor pensioenreparatie, dan wijzen we je op een column van de ombudsman over dit onderwerp die je kunt sturen naar het pensioenfonds. Daarbij meld je dat dit verhaal ook op jou van toepassing is. De ombudsman houdt in de gaten hoe het pensioenfonds hierop reageert. Als het nodig is onderneemt de ombudsman meer actie.

Lees hier een column van ombudsman Rogier de Haan over dit onderwerp.

Geef een reactie

Reacties (7)

  Ik heb gekeken naar de reportage van mevrouw die arbeidsongeschikt is geraakt terwijl ze ik geloof 25 jaar halve dagen gewerkt heeft, triest verhaal die gelukkig goed afloopt nadat meldpunt zich ermee bemoeid had. Ik ben helaas ook ‘afgekeurd’ maar wij werden vrij snel over dit probleem ingelicht door de vakbond FNV. Ik ben geen typ die op de barikades gaat staan schreeuwen maar vind wel dat je je moet beschermen via de vakbond. Ze kunnen niet alles maar wel veel. Dus ik ben tijdig ingelicht door de bond over mijn pensioen en heb op tijd maatregelen genomen. Ook als afgekeurde werknemer ben je welkom bij de vakbond en krijn je korting op de premie omdat je een uitkering heb, maar profiteer je wel van alle voordelen.

   Ik wil misschien ook lid worden van een vakbond. Weet jij of het nog uitmaakt bij welke je gaat, Kneel? Is dat afhankelijk van je beroep?

  Mijn vrouw is in 1999 afgekeurd door borstkanker zij is in 1986 gaan werken bij bejaarden huis de Dillenburg te Alkmaar en is in 2012 65 jaar geworden haar uitkering instantie is zorg en welzijn
  Of mijn vrouw een premie vrije voortzetting heeft gehad is mij niet bekend.
  Daar is nooit over gesproken of bericht van ontvangen hoe hadden wij dan moeten reageren om een premie vrije voortzetting te krijgen.
  Zij had een contract van 20 uur per week ,haar pensioen uitkering is nu 130,30 euro per Maand ook mijn vrouw hoopt op een volledige gerepareerd pensioen.
  Groetjes A.Kluft-Roodhart

  -mailadres verwijderd door de reactie voor privacybescherming-

  Ook ik ben sinds 1999 arbeidsongeschikt voor 100% op basis van een 40 urige werkweek. Geen idee hoe ik er achter kom of dat ik voor premie vrijstelling in aanmerking kom? Was hier ook helemaal niet van op de hoogte! Bij wie kan ik of moet ik mij hiertoe richten???

  Mijn vader is in 1984 arbeidsongeschikt geraakt. Maar er is hem toen niet verteld dat deze regeling bestond. Bij toeval is hij dit te weten gekomen. Maar was toen volgens PMT te laat.
  Mijn vader is in 2016 overleden en mijn moeder krijgt nu een klein partner pensioentje van PMT.
  Zou deze regeling ook voor hun kunnen gelden?
  Ik wil dit toch graag eens uitzoeken.

  Ook ik ben in 1986 in de WAO gekomen ,ik heb wel premie vrijstelling gekregen van mijn pensioenfonds maar het pensioen is vanaf 1986 niet mee gegroeid tot aan mijn pensioenleeftijd,wat nu te doen.
  l

  Ik ben 1976 voor 100% afgekeurd op 30 jarige leeftijd als installatie monteur.
  12 jaar thuis gezeten, toen zelf besloten en via kennissen weer in het arbeids proces terecht gekomen als zzp er !
  Wel met het risico dat ik me niet meer kon verzekeren voor mijn knie !
  Mij heeft, ook het pensioen fonds niet , ooit iets laten weten dat er een mogelijkheid voor een premie was , om door te bouwen aan mijn pensioen in die 12 jaren !
  Ik heb nu (nog) van pensioenfonds PMT 189,- per maand !
  Zelf heb ik nog grof betaald voor een eigen pensioen regeling via ASR verzekering maar dat bleek een” woekerpolis” te zijn! Niets aan kunnen doen.
  Nog 3 jaren een 224,- euro van ASR en voor die tijd , zullen we ons huis moeten verkopen.