Registeren Inloggen

Vrijdag op tv: Zorgen om dreigende pensioenkortingen

Door de strenge rekenregels van de overheid lijken de pensioensfondsen er slecht voor te staan. Zo slecht dat volgend jaar pensioenkortingen dreigen. Zowel gepensioneerden als werkenden maken zich hierover grote zorgen. Het is te zien in onze uitzending van vrijdag.

Vrees voor minder inkomen

Dick en Marianne Steenstra ontvangen naast AOW een bescheiden pensioen van pensioenfonds PME. Twee keer werd hun pensioen al gekort en jarenlang steeg hun aanvullend pensioen niet mee met de prijzen. Zoals hun huur of de oplopende zorgkosten voor mevrouw Steenstra. De auto laten ze staan en in de supermarkt zoeken ze vooral de aanbiedingen. Hun pensioenfonds staat er slecht voor. De familie Steenstra vreest een verder achteruitgang van hun inkomen.

Vier portretten

In de uitzending van Meldpunt laten we vier portretten van werkenden en gepensioneerden zien. Sommigen daarvan kunnen wel prima rondkomen, maar zijn ronduit boos op de in hun ogen onterechte kortingen.

Kom in actie voor uw pensioen

MAX Ombudsman Rogier de Haan legt uit waarom MAX zich aansluit bij het manifest kominactievooruwpensioen.nl. Pensioenfondsen maken decennialang rendementen die gemiddeld tussen de 6 en 7 procent liggen. Maar bij het berekenen van de dekkingsgraad moeten ze doen alsof ze amper 0,5 procent rendement halen.
De ondertekenaars eisen de toepassing van een hogere rekenrente. Daardoor stijgen de dekkingsgraden en de dreigende pensioenkortingen gaan van tafel. In de studio reageren pensioenbestuurder van PMT Gerard Roest en FD-journalist Martine Wolzak op de actie.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Het is eigenlijk een belediging aan de deelnemers van de fondsen, dat verantwoordelijken ons willen doen beloven dat de fondsen onvoldoende middelen hebben om deelnemers over 70 jaar nog een pensioen te kunnen uitkeren? Vele hooggeleerden tonen aan wat de deelnemers ook zien, de premie blijkt nu al meer op te leveren, dan er moet worden uitgekeerd, hierdoor stijgt het vermogen van 1.500 miljard + dat daarbij nog een heel hoog bedrag van de rente van het vermogen waardoor dit jaarlijks met een gemiddelde rente van 7% stijgt, waardoor je over 100 jaar nog kunt uitkeren. m.a.w. stop dat foppen van de deelnemers en hou de handen uit de pot – want die is van ons!

      Geheel met de schrijver eens