Registeren Inloggen

Er komen strengere coronaregels in de regiotaxi

Vanaf 8 februari 2021 worden de coronaregels voor passagiers die gebruik maken van de regiotaxi uitgebreid. Reizigers hebben een medisch mondkapje nodig en er kunnen minder passagiers mee in de taxi.

Mondkapje

Passagiers moeten voortaan een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) dragen. Een passagier die geen juist mondkapje heeft, wordt niet meegenomen. Ook chauffeurs in het Wmo-vervoer dragen een chirurgisch mondkapje.

Aantal passagiers

Het aantal passagiers dat mee mag in één taxi gaat naar beneden. Per bank of rij stoelen mag maar één zitplaats bezet zijn. Voorin zitten naast de bestuurder of recht achter de chauffeur mag niet meer. Ook mag u niet direct achter andere reizigers zitten.

OMT-advies

De koepelorganisatie voor het beroepspersonenvervoer (KNV) heeft de richtlijnen aangepast om zo veilig mogelijk mensen te kunnen blijven vervoeren. De adviezen hierover komen van het OMT en RIVM.

Alleen noodzakelijke ritten

De organisatie van het zorgvervoer vraagt mensen voorlopig alleen de regiotaxi te gebruiken bij reizen die echt nodig zijn. Bij het boeken van de regiotaxi vraagt de telefonist of de beller coronaklachten heeft. Verder moeten reizigers als dat kan zelf in- en uitstappen en de gordel omdoen.

Regiotaxi, ook wel Wmo-vervoer genoemd, is bedoeld voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het gewone openbaar vervoer, bijvoorbeeld omdat ze slecht lopen of in een rolstoel zitten.

Meer informatie over het gebruik van mondkapjes kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid.

Welke soort mondkapje is het meest veilig?

Geef een reactie

Reactie

    Hoe kom ik aan zo’n chirurgisch mondkapje, ik woon in een buitengebied en heb een regiotaxi nodig om boodschappen te doen, maar ik mag niet mee omdat ik niet het juiste mondkapje heb!
    Groeg Els van Winden