Registeren Inloggen

Met deze tips voorkomt u camperdiefstal

Campers zijn in trek bij dieven. Hoewel de politie geen officiële cijfers bijhoudt, lijken er meer en meer campers gestolen te worden. Hoe maakt u uw vakantiehuis op wielen zo onaantrekkelijk mogelijk voor inbraak en erger? Met deze tips komt u een heel eind.

Deur dicht

Net als bij elk ander voertuig is het omdraaien van de sleutel in het sleutelgat de belangrijkste diefstalpreventietip. Een letterlijk open deur maakt het dieven wel heel makkelijk.

Raambeveiliging

Toch is alleen een gesloten deur niet genoeg. Een camper kent immers een aantal zwakke plekken, waaronder de ramen.  Vooral de zijraampjes en een eventueel raam in de zijdeur zijn favoriet bij inbrekers, omdat die makkelijk in te tikken of  open te wrikken zijn. Het aanbrengen van raambeveiliging is daarom verstandig. Er bestaan bijvoorbeeld speciale beugels die u over de grendels van de zijramen kunt plaatsen, zodat u het de dieven wat moeilijker maakt.

Extra slot

Ook de deuren kunt u voorzien van extra beveiliging. Zeker oudere campers hebben vaak niet zulke goede sloten, waardoor zij een makkelijk doelwit zijn voor dieven. Een extra slot gebruiken kan daarom een goed idee zijn. De keuze is echt reuze op dit gebied, dus ga eerst na wat voor u de beste optie is. Ook als u een nieuwe camper heeft, is een extra slot nooit weg. In onderstaande video ziet u hoe u deze beveiliging kunt plaatsen.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Versnellingsbakslot

Ook een versnellingsbakslot wordt aangeraden. Volgens de Nederlandse Kampeerautoclub (NKC) is het laten installeren van een dergelijk slot soms een eis als u een verzekering wilt afsluiten, zo valt te lezen op hun website. Het principe van een versnellingsbakslot is eenvoudig: het is een slot dat de versnellingspook blokkeert. De camper kan dus niet bewegen zolang dit slot niet ontgrendeld wordt. Dat ontgrendelen kan alleen met een sleutel. Een sleutel die de dief – hopelijk – niet heeft. Ook een stuurslot zorgt ervoor dat de dief niet zomaar kan wegrijden.

Maak het ze niet te makkelijk

U kunt uw camper zelf dus extra beveiligen om inbrekers te weren, maar er is meer. Denk ook na over waar u waardevolle spullen neerlegt of zet. Een duur horloge, portemonnee of laptop in het zicht laten liggen, is niet zo handig. Berg deze spullen liever op in een kastje of laatje. Het is dan niet meteen duidelijk voor dieven dat er bij u iets te halen valt.

Wat inbrekers ook afschrikt, is doen of u een hond heeft. Dat adviseert een campereigenaar op de website van de NKC. “Hang een hondenriem aan de deur en zet een hondenbakje buiten. Dat werkt echt!”

Bron: MAX Vakantieman

Geef een reactie