Registeren Inloggen

Heb ik een reisverzekering nodig op vakantie in Nederland?

Heeft u een reisverzekering nodig als u op vakantie gaat in Nederland? Via de verzekeringen die u heeft worden veel kosten al gedekt. Annemieke Zerdoun van de ANWB legt uit wat u nog moet regelen.

Is extra dekking nodig?

‘Zoek voor u op reis gaat uit waar u precies voor verzekerd bent en of u nog extra verzekering nodig heeft’, zegt Annemieke Zerdoun in MAX vakantieman. Een inboedelverzekering met buitenshuisdekking, een aansprakelijkheidsverzekering of de verzekering voor uw caravan of fiets dekt al een groot deel van de kosten. Uw zorgverzekering dekt in Nederland uw zorgkosten.

Wel of geen overnachting

Bekijk welke kosten nog niet gedekt zijn, en bedenk of u het de moeite waard vindt om hier een verzekering voor af te sluiten. En let op, een reisverzekering maakt soms verschil tussen een dagje weg, of een uitje met overnachting, voordat dit geldt als reis.

Geef een reactie

Reactie

    Wij hebben een seizoensplaats op een camping in zeeland. Wij besloten een doorlopende reisverzekering af te sluiten (op advies van de verzekeraar) omdat wij daar dus regelmatig heen gaan en dan ook spullen bij hebben als een laptop en camera. Tijdens een windvlaag ging onze parasol kapot, dat werd netjes vergoedt door de verzekering. Een aantal jaren laten viel mijn camera uit mijn rugzak, dus dit gaven we ook op bij de verzekering. Ineens werd ons gevraagd of we op een seizoenplaats stonden, wat wij dus beaamden. En toen werd ons gezegd dat een seizoenplaats niet onder de doorlopende reisverzekering viel. Ik was zeer boos omdat de verzekeraar ons zelf de doorlopende reisverzekering had aangeraden. Uit ‘coulance’ kreeg ik de helft vergoedt, de verzekering hebben we opgezegd en we zijn gaan zoeken naar een andere verzekeraar maar het blijkt nergens mogelijk te zijn om je spullen te verzekeren bij een seizoenplaats. En dat vinden wij toch heel vreemd.