Registeren Inloggen

Nabestaanden lopen duizenden euro’s mis bij uitvaart

Het is voor nabestaanden moeilijk te achterhalen wat voor uitvaartverzekering een overledene heeft. Hierdoor lopen nabestaanden soms duizenden euro’s mis. De website uitvaartverzekeringwijzer.net pleit voor een centraal overzicht van uitvaartverzekeringen.

Nabestaanden weten vaak niet hoeveel geld er beschikbaar is voor de uitvaart. Tegen de tijd dat verwanten er achter zijn hoe hoog dit bedrag is, is de uitvaart vaak al voorbij.

Direct inzicht

Directeur van uitvaartverzekeringwijzer.net Leon Schouten start een petitie voor een systeem dat nabestaanden inzicht geeft in welke uitvaartverzekering een overledene heeft. Momenteel bestaat er al een website waar u gegevens kunt opvragen over de uitvaartverzekering van een overleden verwante. Maar deze website gaat per 1 mei 2019 offline. Mede omdat niet alle verzekeraars meedoen. Hierdoor ontbreekt te veel informatie. Daarnaast moeten mensen na een aanvraag een aantal maanden wachten op resultaat.

Uitvaartverzekering

70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Vaak zijn deze mensen verzekerd voor een bedrag tussen de 5000 en 10.000 euro. Door de maandelijks betaalde premie worden de kosten voor de uitvaart gedekt. Deze spaarpot wordt vaak al jaren voor overlijden via premies bij elkaar gespaard. Er komen dus rond het tijdstip van overlijden geen afschriften meer van binnen. Daardoor kunnen familieleden moeilijker achterhalen waar de overledene is verzekerd.

Als verwanten het bedrag na overlijden niet claimen, blijft het liggen bij de verzekeraar. Hoeveel geld er in totaal bij verzekeraars blijft liggen is niet bekend.

Yarden

Eerder kwam uitvaartverzekeraar Yarden al in het nieuws. De verzekeraar zit in financieel zwaar weer. Er is te weinig geld in kas en door de vergrijzing rijzen de kosten de pan uit.

Geef een reactie