Registeren Inloggen

Zorgpremie kan 10-15 euro per maand stijgen

De lonen in de zorg gaan omhoog. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Wie nu speciale websites checkt komt uit op een verhoging van de zorgpremie tussen de 10 à 15 euro per maand. Op Prinsjesdag zal bekend zijn hoeveel deze verhoging precies gaat zijn. De zorgpremie komt dan gemiddeld op zo’n 137 euro te liggen. Maar de afspraak is dat het eigen risico gelijk blijft, 385 euro.

Gevolg van loonstijgingen in de zorg

Dat de premie voor uw zorgverzekering omhoog zou gaan, komt niet uit de lucht vallen. Want iemand moet betalen voor de loonstijgingen en andere prijsstijgingen in de zorgsector. De hoogte van deze stijging verschilt wel per site zoals zorgwijzer of businessinsider. Maar u kunt gerust uitgaan van een tientje per maand. In 2019 was dit nog maar 3 euro per maand meer.

Tientje of meer

Overigens mogen de zorgverzekeraars zelf weten of ze de premie voor de zorgverzekering verhogen met een tientje. Want ze mogen er ook onder blijven. In dat geval moeten ze hun buffers aanspreken. Boven dat tientje mag ook. Vandaar dat er hier en daar 15 euro staat aangegeven.

Gemiddelde basispremie 137 euro per maand

Al met al komt de gemiddelde basispremie dan uit op 137 euro per maand. De officiële bekendmaking is op Prinsjesdag. Maar dit is een richtlijn. Want zorgverzekeraars kunnen daar dus van afwijken. De deadline waarop de zorgverzekeraars de hoogte van hun premies bekendmaken is 12 november. Vanaf dat moment kunt u overwegen over te stappen naar een andere aanbieder.

Eigen risico stijgt niet

Wat zeker niet gaat veranderen is het eigen risico. In het regeerakkoord staat die namelijk vastgezet op de bekende 385 euro.

Bron: ANP, Telegraaf, zorgwijzer, businessinsider

Foto: ANP

Geef een reactie

Reactie

    Niet te geloven dat dit er ook nog bijkomt boven alle gestegen kosten energie,boodschappen etc etc hoe gaan we dit in godsnaam allemaal betalen hebben ze dan helemaal geen gevoel daar in Den Haag .