Registeren Inloggen

Arbeidsongeschikten in de problemen door nabetaling pensioenfonds en terugvordering UWV: “Dit is het topje van de ijsberg, ben ik bang”

Eugéne en Shirley raken arbeidsongeschikt en ontvangen een fikse nabetaling van hun pensioenfonds. Maar daardoor moeten ze volgens de wet eerder ontvangen toeslagen terugbetalen aan het UWV, omdat hun inkomsten zijn gestegen. Eugéne moet ruim 57.000 euro bruto terugbetalen, Shirley ruim 40.000 euro, met grote financiële problemen tot gevolg. Rogier de Haan (MAX Ombudsman) geeft in de studio van Meldpunt tekst en uitleg.

Bekijk hier de hele uitzending van Meldpunt van 8 september 2023.

Geef een reactie

Reactie

    Ook ik kreeg eenmalig een betaling van een pensioen. Dit had ik gemeld bij de belasting, kreeg van hen te horen dat ik moest aangeven dat ik een bijzonder inkomen had dit houd in dat alle instanstatie er niet aan mogen komen (2014 /2015) nu zou ik een loonbeslag krijgen.
    Dit us de 2e keer eerst 1 jaar geen inkomen,dan krijg je het wel in 2007/2008 en dan begint de ellende ze vorderen ook dat terug wat niet terecht is Door hen zit ik nu in de schulden van 2008