Registeren Inloggen

Opvallende meldingen: Betalen ondanks gehandicaptenparkeerkaart, botten houden als een graf geruimd wordt en is een smartphone per se nodig voor internetbankieren?

Iedere week komen er diverse vragen en klachten binnen bij de redactie van Meldpunt. Zo kregen we de melding dat een mevrouw gebruikmaakt van een gehandicaptenparkeerkaart, maar een ziekenhuis besluit dat ze alsnog moet betalen voor een parkeerplaats op hun terrein. Mag dat?

Botten meenemen uit het graf

Daarnaast kreeg de redactie nog een heel opvallende melding binnen. Een man vroeg zich af of hij de botten van zijn ouders mee naar huis mag nemen nu de grafrechten verlopen en hij deze niet wil verlengen. Ook cremeren doet hij liever niet. Maar is het mogelijk om deze botten mee te nemen?

Internetbankieren zonder smartphone

Tot slot vertelt een meneer dat hij al jaren gebruikmaakt van internetbankieren via zijn computer. Maar opeens krijgt hij van de bank te horen dat hij zijn identiteit moet bevestigen middels een smartphone. Die heeft meneer echter niet. Is er geen andere oplossing?

Bekijk hier de hele uitzending van Meldpunt van 2 februari 2024.

Geef een reactie

Reactie

    Ja, het ziekenhuis mag iemand met een gehandicaptenkaart laten betalen. Er is wettelijk nergens geregeld dat je met een kaart gratis mag parkeren. Ook gemeenten mogen kosten rekenen, gelukkig doen de meeste gemeenten dat niet. De regels over een gehandicaptenparkeerkaart vind je op https://mobiele-recreatie.nl/gehandicaptenparkeerkaart/