Registeren Inloggen

Opvallende meldingen: Per ongeluk kaarten voor Tribute to Adele in plaats van Adele zelf, onduidelijke bankafschriften en oproep over Droomsap

Iedere week komen er diverse vragen en klachten binnen bij de redactie van Meldpunt. Zo kregen we de melding dat een meneer dacht kaarten te kopen voor een concert van Adele in het concertgebouw in Amsterdam. Alleen blijken dit kaarten te zijn voor een Tribute to Adele, en niet Adele zelf. Kan meneer zijn geld nog terugkrijgen?

Onduidelijke bankafschriften

Daarnaast kreeg de redactie de melding van een mevrouw die aangeeft bepaalde bankafschriften erg onduidelijk te vinden. Zo staan er soms alleen maar letters en cijfers door elkaar. En dat kan verwarrend zijn wanneer u wilt weten waar uw geld naartoe is gegaan. Kan de bank dit oplossen?

Oproep voor gebruik Droomsap

Tot slot doet Jantine een oproep: gebruikt u het slaapmiddel Droomsap? En wilt u uw ervaringen delen op tv? Stuur de redactie dan een mail naar meldpunt@omroepmax.nl en vermeld uw telefoonnumer.

Bekijk hier de hele uitzending van Meldpunt van 16 februari 2024.

(Foto: MAX)

Geef een reactie

Reacties (4)

  In mijn optiek wordt droomsap vaak in een negatief daglicht geplaatst, terwijl ik juist positieve resultaten heb ondervonden.

  Doxylamine is in verschillende landen vrij verkrijgbaar, zelfs met doseringen die aanzienlijk hoger zijn dan die in droomsap. Een voorbeeld hiervan is het vrij verkrijgbare Donormyl in Frankrijk. Ik gebruik droomsap zelf een paar keer per week om mijn slaapkwaliteit te verbeteren en dit werkt al jaren effectief voor mij.

  Ik heb diverse andere slaapmiddelen geprobeerd, maar vond de bijwerkingen hiervan te belastend. Dit heeft me doen besluiten niet naar voorgeschreven slaapmedicatie van de huisarts over te stappen. Zelf gebruik ik de helft van de aanbevolen dosering gebruik (1 ml in plaats van 2 ml) omdat dit voor mij voldoende is.

  Wellicht dat er mogelijke risico’s zitten aan droomsap, maar ik wil benadrukken dat individuele ervaringen sterk kunnen verschillen. Wat voor de een werkt, kan voor de ander minder geschikt zijn. Het is belangrijk om een gebalanceerde discussie te voeren en te luisteren naar mensen zoals ik, voor wie droomsap wel positieve resultaten oplevert.

  Mijn mening is positief over droomsap.
  Met het drankje slaap ik goed.
  En ik denk dat niet of slecht slapen veel slechter is voor mijn gezondheid.
  Ik raad het iedereen aan die problemen heeft met slapen.
  Neem het alleen niet te laat in, dan kan je de volgende dag een beetje sloom voelen.

  ik heb een proefpakket besteld en pas 3 keer gebruikt, ik slaap beter maar smorgens heb ik meer last van tinnitus die is dan veel erger als normaal, ik weet niet of dit zo blijft dan stop ik ermee, ik ga nu paar dagen zopiclon gebruiken en dan weer droomsap zal eens 1 ml gaan gebruiken kijken of tinnitus bij wakker worden weer normaal is.

  Al vier jaar doorslaap problemen door de menopauze. Ik leef en eet gezond, drink en rook niet en ik sport. Zoals ik het voel wordt door mijn pijnappelklier amper meer melatonine aangemaakt. Het is werkelijk gek makend omdat ik vanwege mijn werk in het onderwijs fit moet zijn. Op aanraden van nota bene een psychotherapeut, die het zelf ook af en toe gebruikt, aan Droomsap begonnen sinds twee jaar. De therapeut heeft me gewezen op de ingrediënten, eventuele bijwerkingen en het niet te vaak gebruiken en “aan de pammetjes wil je niet want die zijn veel slechter dan dit.” Ik neem nooit de 2 ml maar 1 ml en ik slaap door. Daar gaat het om. Ik neem het 2x in de week om me in ieder geval een paar dagen fit te voelen. Daarnaast homeopathische middelen die me rommelig doen laten slapen in plaats van helemaal niet. Mijn twee volwassen kinderen gebruiken het ook in geval van nood en gaan er verstandig mee om. Ik ben heel blij dat hier ook positieve ervaringen staan. Ik voeg de mijne er aan toe en blijf het aanraden aan anderen. Als ik geen Droomsap meer zou kunnen gebruiken, heb ik een groot probleem en ga ik naar een burn out door slaaptekort. Amen.