Registeren Inloggen

Albert Heijn schrapt boodschappenbezorging om hitte

Supermarkt Albert Heijn schrapt dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur alle boodschappenbezorgingen. Dat bevestigt het bedrijf na eerdere berichtgeving van het AD. Albert Heijn vindt het vanwege de verwachte hoge temperaturen niet verantwoord om bezorgers op pad te sturen.

Zelf nieuwe afspraak maken

Klanten die dinsdag boodschappen bezorgd zouden krijgen, werden per mail op de hoogte gesteld van de annulering van de afspraak. Zij moeten zelf een nieuwe afspraak maken.

Personeel beschermen

Op Twitter laten veel klanten weten niet blij te zijn met die manier van werken. Daarentegen krijgt Albert Heijn ook veel bijval voor het in bescherming nemen van zijn personeel.

Concurrent Jumbo liet maandag aan het begin van de avond op Twitter weten wel gewoon te bezorgen.

Geef een reactie

Reacties (3)

  wat een schande AH je bied een dienst aan en je komt het niet na met een smoes

   De bloedhitte van vandaag brengt risico’s met zich mee.
   Dat is geen smoes.
   Langdurig aanhoudende hitte kan leiden tot klachten van vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Mensen kunnen huidproblemen krijgen zoals jeuk en uitslag met blaasjes. Tenslotte is bij aanhoudende hitte uitdroging en oververhitting een risico. In het ergste geval kunnen mensen hieraan overlijden.
   https://www.rivm.nl/hitte

  Ik geef AH volledig gelijk: AH neemt zijn zorgplicht voor de bezorgers.
  Laten we eerlijk zijn: we wisten toch echt al een paar dagen dat deze enorme hitte zou komen.
  Waarom haalden de klanten niet zelf hun boodschappen voor deze bloedhitte of lieten ze de boodschappen halen (of op een andere dag bezorgen)?
  Vanaf donderdag is het veel minder warm: kun je zelf de boodschappen (laten) halen zodat je genoeg hebt voor de bezorger wel komt.
  Er zijn mensen die een helpende hand willen toesteken.